2. VilágVeleje Nyár

Minden szinten rock and roll!

Tavaly nyáron volt az első, és bizony, nemsokára itt a második VilágVeleje Produkció. Idén is az Orczy Park lesz a fesztivál otthona, egyik fő helyszíne a Nagyrét, itt kap majd helyet a nagyszínpad, a másik pedig az egyedi hangulatú tószínpad, ahol különleges, akusztikus programok lesznek hallhatók.  A rendezvény június 15-16-án vár mindenkit, esőnap 17-e, kapunyitás este 6-kor.

Az első napon, 15-én pénteken a fő esemény a legendás Európa Kiadó Love ’12 műsora lesz. 1981. szeptember 13-án – épp egy évvel az URH debütálása után – lépett először színpadra az Európa Kiadó. Komoly munkába kezdtek, gyakorlatilag évente összeállt egy-egy új koncertprogram és a mostani koncert is meglepetéseket tartogat. Az Európa Kiadó előtt a Balaton együttes játszik. A tószínpad éjszakai programja a 80-as és 90-es évek underground zenéibe enged betekintést Peter Ogi, Legát Tibor, Ujj Zsuzsi, Őz Zsolt és a többiek részvételével, illetve fellép Bérczesi Róbert (Hiperkarma) is, az Én meg az Ének című műsorával.

A második napon, június 16-án mutatkozik be a fővárosi nagyközönségnek a megújult Tankcsapda, akik az első budapesti koncertre a tervek szerint két új dalt is hoznak majd. A Tele a Tankot 2012 turné nyári budapesti állomása ez a koncert, amire a csapat a nevéhez méltó látvánnyal és pirotechnikával készül. Az estét a Kowalsky meg a Vega révén már ismerős arcokból álló Los Vegas zenekar indítja, utánuk a Depresszió veszi át a színpadot. A tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó játszik Junkies dalokat akusztikusan, Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band fedőnév alatt.

További információkért böngésszétek a rendezvény honlapját.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]