CiviLEN

Idén is képviseltetik magukat a Lágymányosi Eötvös Napokon a civil szervezetek. A Civil Faluba tömörülve több klub, alapítvány és egyesület is bepillantást enged a munkájába.

Környezettudományi Klub, Földrajzos Klub, Külügyi Majális, MAFIHE, Esélyes sátor, ELTE EKSZ, TTK Hallgatói Alapítvány, Tétékás Nyúz és még sorolhatnám a jobbnál jobb programokkal szolgáló sátrak nevét, de nem teszem, mert ezt megéri megnézni Neked is.

Az ELTE EKSZ sátránál többen is ácsorogtak, amikor arra jártam. Mindenki egy kis kerek tégely fölé hajolva szimatolt, majd egymást túlharsogva virágneveket kiabáltak. Két ibolya és három tulipán után fény derült a rejtélyre, hogy gyöngyvirágról van szó.  Mint kiderült egy társasjáték keretein belül különböző illatokat kellett felismerniük a játékosoknak, ha mindet kitalálták, akkor jöhetett a jutalom könyvjelző és a határidőnapló.  A szaglászós játék után jogász, informatikai és kémiai totót is kitölthettek a látogatók, akik hosszasan gondolkodtak a biomassza mibenlétéről, majd a környezettudatosság után áttértek a Meex sátorban ahol igazi rock star-ként tündökölhettek és teljes beleéléssel dobálhatták a hajukat és forgathatták a gitárt. A sátor mellett áldogáló szervezőtől megtudtam, hogy a “gitar hero” a legkedveltebb játék, ugyanakkor az egyensúlyozós játékban is estek-keltek a játékosok, amit nagyon élveztek és a közönség is hatalmas nevetéssel jutalmazott.  Az Informatikus Hallgatói Alapítványnál zajlott a kő- papír-olló összecsapás, a Külügyi Majális sátrában pedig barátságos vízipipázás folyt. De holnap is ott leszünk a LEN-en és még több információval szolgálunk  Nektek.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]