Oscar előtt

Lévén hogy ma osztják ki a legmenőbb filmes díjat, az Oscart, így kénytelen vagyok újabb okosságokat vágni a fejetekhez.

Ami nem baj, a probléma csupán csak az, hogy nem nagyon vagyok megelégedve az idei felhozatallal, mert bár idén is vannak hypolt tekercsek, mint a The Artist – és azért még nyugodt szívvel azt is mondhatnám, hogy OKÉ tényleg király -, de ezen kívül csak az The Descendants és a Tree of Life volt ami felkeltette annyira az érdeklődésemet, hogy meg is nézzem őket. Bár rengetegen ajánlották Woody filmjét is, de vele sosem voltam kibékülve. Nem úgy, mint a tavalyi listával, ahol a rendezői jelölések és a legjobb filmes jelölések is a kedvenceimmé váltak és nem csak miután megnéztem őket, hanem már előtte is, hiszen nagyon vártam mindet. Tele voltak a kedvenc színészeimmel, a kedvenc rendezőim forgatták a filmeket. Az idei valahogy túl extravagáns lett, kilóg a lóláb és nem annyira hétköznapi dolgok vannak listázva. Ami persze nem baj, csak én nem ugrottam rájuk annyira, mint kellett volna.

Az HBO sem tudott volna összehozni ekkora állat promót a két tavalyi filmnek, amelyek jelölve voltak:

Hiszen a Király beszéde elhozta a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, legjobb férfi főszerep díját. Bár A félszemű csak jelöléseket kapott – és remake – de azért, az is igen odatette magát, valamint bírom a Coen bratyókat szóval az is állat volt.

Így sok tippem nincs a legjobb filmre, hiszen most 9 jelölés is van, plusz csak 3-at láttam belőlük, a legjobb rendező szerintem a némafilmes lesz, hiszen Payne eléggé odatette magát, valamint olyanba nyúlt, amihez mások nem, és úgy gondolom ezért megérdemelné, de ha nem ő akkor Malick, azthiszem mindösszesen ez a harmadik nagy filmje a 30-40év alatt amióta a szakmában van. Meryl Streep (ki ha ő nem alapon, és régen nyerte azt a kettőt, dívik a harmadik) vagy Rooney Mara  fogja elhozni a legjobb nőit – esetleg a Viola Davis A segítségben játszott alakításáért, amit megint csak nem láttam, de nagyon jókat olvastam róla – ez van ha az embernek nincs ideje.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]