LB27 az ISO szabványokról

A jövőre 27 éves Ladánybene 27-et kérdeztük, hogy milyen a kapcsolatuk a közönséggel, jövőre lesz-e Reggea Campről és hogy mi a fontosabb, a legalizálás vagy pedig a lázadás.

ELTE Online: Vége szakadt a Blue River-es koncertsorozat. Terveztek-e valami hasonlót a közeljövőben ehhez hasonló családias jellegű koncertet?
Bodnár Tibor: Hát nagyon hiányzik, hiszen mi úgy kezdtük a pályafutásunkat, hogy minden hónap első péntekén klubkoncertet adtunk. Nagyon hiányzik ez a személyes kötődés a közönséghez. Ugye már másfél éve hagytuk abba a dolgot. Lehet, hogy egy nagyobb helyet kellene találni az eseménynek, hogy vendégekkel is felléphessünk, hiszen a hajó befogadóképessége elég kicsi, pár száz fő. A másik az, hogy egy LB27 szintű zenekarnak van-e szüksége arra, hogy minden hónapban koncertet adjon. Hiszen így kevésbé tudunk nagyobb koncerteket szervezni máshova. Egyébként nagyon szeretjük, ezért is szerveztünk nemrég oda egy saját, zártkörű bulit. Tehát, azóta is visszajárunk rá.

[YOUTUBE URL=”http://www.youtube.com/embed/DZi_OZUl65k”]

EO: A Reggea Camp idén elmarad. Ez egy egyéves szünet és jövőre folytatódik, vagy pedig más formában, helyen szeretnétek folytatni – hiszen ti szervezitek.
Miksa: Nem állt meg a Reggea Camp mozgalom, ez a jó hírem a témával kapcsolatban. Csak hát a West Balkán-os tragédia óta a szabályozások szigorodtak és ez az eset olyan elvárásokat támaszt szervezői oldalról mifelénk, mind adó, mind biztosítás terén, hogy nem lehet baráti alapon, szakkör szintjén szervezni. Ezért kell erre nagyobb energiát fordítanunk, hogy minden ISO szabványnak – nevet – majd eleget tudjunk tenni. Erre sajnos idén nem tudtunk felkészülni, de jövőre mindenképpen szeretnénk folytatni ez után a kis intermezzo után, hiszen a zenekar is 27 éves lesz. Másfelől olyan megmozdulások és hozzászólások vannak, a Reggea Camp megmentésével kapcsolatban, ami megerősít bennünket, hogy mindenképpen folytassuk.

EO: Szerintetek egyszerűbb lenne megszervezni a Camp-et, ha legalizálnák a könnyűdrogokat Magyarországon, esetleg több támogató, cég képviseltetné magát a Camp-en?
Miksa: Az a helyzet, hogy nem sok dolgon változtatna a mi részünkről, hiszen mi részünk a szervezés és technikai részről történik. Valamint, kik azok a zenekarok, akiket vár a közönség, illetve persze az is, hogy legyenek megfelelő körülmények az étel-ital és egészségügyi szempontból.
Tibi: Aki már ott van és eljön a Reggae Campre, az már annyira zárt, hogy ez a kérdés nem vetődik fel. Annyira személyes fesztivál, ami a mi barátainknak szól. A lázadás szerintem még hiányozna is a gondolatiságból.
Miksa: Többen tudnának reklámozót találni persze bennünk, coffee shop-ok és miegyéb. De ettől függetlenül a Camp mindig hozta azokat a külföldi sztárokat, akiket elvárt a közönség. Inkább a Campezők számát kellene növelni, hiszen nem annyira lehet elsütni ezt az ezer fő alatti családi rendezvényt. Hála istennek már ezer fő felett vagyunk és inkább ez irányba kéne tenni, mint a marihuána legalizálásáért emelnénk szót. Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy alkohol-függőség szemben a marihuannával teljesen más pszichés és fizikai tüneteket, megbetegedéseket jelent.

Törceee
ELTE Online
Fotó: Horváth Lilla 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]