17.ker-es srácok

Még5lövés és Bauxit véleménye az EU-s beruházásokról, Soerii and Poolek-ről, valamint arról, hogy mi fán termett a tavasz Belgáéknál!

ELTE Online: Mint ex-tizenhétker-es és péceli srácok, mit szóltok az új városközponthoz a Kerületben?
Még5lövés: Így sokkal jobb, mint amilyen volt. Még megállni még nem tudtam, mindig csak elsuhantam mellette, kocsiból jól néz ki.
Bauxit: Van valamilyen földalatti akvárium-komplexum?
Még5lövés: Jobban néz ki mint eddig, nem?
Bauxit: Az új piacnál jobb lett. De azért a rágógumis meg az édességbolt hiányzik. Meg a hot-dogos.
Még5lövés: Az már nincs ott?
Bauxit: Nincs ledózerolták. Meg ott találkoztunk mindig mindenkivel, amikor mentünk valahova. A kamaszkorom emlékeit elvették az önkormányzatok!

[YOUTUBE URL=”http://www.youtube.com/embed/P11FA52t2kM”]

EO: Eléggé odamondósak a szövegek, szeretitek pukkasztani a polgárokat? A Soerii and Poolek is hasonló vonalon indult el.
Még5lövés: A Tokio teljesen cáfolná ezt.
Bauxit: Szerintem egyáltalán nem így van. Lehet, hogy ők polgárpukkasztanak. Mi inkább vígasztaljuk a polgárokat. A Soerii and Poolek az teljesen más.
Még5lövés: Polgár dícsérés van.
Bauxit: Polgár simogatás.
Még5lövés: Polgár konkretizálás. Meg mindenféle furcsa dolgok a polgárokkal. De pukkasztani mi nem szeretünk. Ha valaki ezt látja bele, szíve joga.

EO: A 2010-es Belga-tavasz, mennyire vagytok elégedettek vele.
Még5lövés: Lehet, hogy egy nagyon picit elkéstünk vele, egy fél vagy inkább egy évet. Nem az anyagokkal, a témájukkal, hanem az egész ötlettel, ahogy kihoztuk őket, ahogy megjelentettük, terjesztettük őket.
Bauxit: Sok volt egyszerre sajnos. Úgy tűnik.
Még5lövés: Régebben mindig azt vetették a szemünkre a rajongók, hogy mindig másfél két évet kell várni egy albumra. Mert a rajongók egy hónap alatt szarrá hallgatják a számokat és újra vágynak. Erről mi nem tehetünk. Mindig ezt kaptuk, de erről mi nem tehetünk, hogy egy hónap alatt bevágják az albumot. De éppen ezért gondoltuk, hogy négy hónapig kihozunk havonta egyet. Viszont ez 2010 tavaszra már olyan környezetbe került ez az egész, hogy márnem hallgatnak végig albumokat az emberek, csak egy-két számot. És így jött ki a négy album, amiből csak pár számot hallgattak meg a legkeményebbek Belga-rajongók is. A négy lemez olyan sok volt, hogy nem azt hoztuk ki a közönségből, amit akartunk, talán egy vagy két albumba kellett volna sűríteni őket.

EO: Akkor ti végighallgatjátok az albumokat amik érdekelnek?
Még5lövés: Szerintem minden zenész, aki lemezt ad ki az ezt csinálja, mert hogy magából indul ki. mert tudja hogy egy lemezen belül jön ki a mondani való.  Persze ha az ember már széthallgatta, akkor már csinálhat magának egy válogatást.
Bauxit: Mi szeretjük kitalálni az albumok ívét, mert nem véletlenül vannak sorba állítva a számok.

Törceee
ELTE Online
Fotó: Horváth Lilla

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]