Médiások a fenntarthatóságért

Az ELTE médiásai jelképesen csatlakoztak az Európai Hulladékcsökkentési héthez a fenntarthatóság jegyében. November 22. és 26. között Zöld7-et szerveznek, melynek keretében lesz ELTE Média Turi és különböző kerekasztal-beszélgetések.

Az Európai Hulladékcsökkentési héthez csatlakozva „Turit” szerveznek az egyetem médiás hallgatói. Az összefogás a fenntarthatóság népszerűsítésének céljából született. Régóta nem viselt, teljesen jó állapotú darabokat várnak az ELTE BTK médiás folyosójára november 22. és 26., 8 és 18 óra között. A felakasztani szükséges ruhadarabokat vállfával együtt kell bevinni, és a helyszínen rendelkezésre álló állványon lehet elhelyezni őket.

A számunkra már megunt pólókban, ingekben, pulcsikban, ruhákban és nadrágokban mások még nagy örömet lelhetnek. A leadott ruhákért cserébe mi is válogathatunk a nekünk tetsző darabokból. Egy szabálya van a cserekereskedelemnek: maximum annyi ruha vihető el, amennyi leadásra került. Amennyiben csak ki szeretnétek üríteni a gardróbotokat, és nincs szükségetek újabb darabokra, az is rendben van, természetesen nem kötelező vinni a ruhákból.

Azokat a ruhadarabokat, amelyek a hét végéig nem találnak gazdát, a szervezők jótékony célra ajánlják fel.

A kezdeményezés keretében további rendezvényekre is lesznek a BTK-n: November 23-án például kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Fenntartott vagy fenntartható? Zöld Influencerek az ELTE Médián címmel. A meghívott vendégek Magyarország legismertebb „zöld témával” foglalkozó véleményformálói lesznek. A koordinátorok munkájukról, életükről és a fenntarthatóságról is kérdezik majd őket. November 25-én pedig elismert szakemberekkel beszélgetnek a Zöld újságírás Magyarországon elnevezésű beszélgetésen. A program olyan dilemmák köré épül, mint hogy miképp lehet az újságírást zölddé tenni, és milyen kihívásokkal, előnyökkel, illetve hátrányokkal szembesülnek azok a szakmabeliek, akik a fenntarthatóság problémáival foglalkoznak.

A Zöld7 eseményeiről további részleteket az ELTE Média Facebook-eseményeinél találtok.

Forrás: ELTE Média  

Kiemelt kép: Nők Lapja

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]