Hogyan mondjunk nemet? – Kibeszélő kör az ELTE Kortárs Segítő Csoporttal

Kibeszélő kört szervez a határokról, a nemet mondás képességéről az ELTE Kortárs Segítő Csoport. Várnak minden érdeklődőt november 19-én az ELTE BTK-n.

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport az egyetem pszichológushallgatóiból álló, önkéntes alapon szerveződő közösség, ami az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó részeként működik. A közösség tagjai szakmai felügyelet alatt tanácsadó tevékenységet folytatnak, céljuk a hallgatók számára való segítségnyújtás, különböző programokon és beszélgetéseken keresztül. ELTE-s hallgatók részére hat alkalmas, ingyenes segítő beszélgetéseket tartanak és pszichoedukációs eseményeket is szerveznek.

A csoport ezúttal egy élménymegosztó-kibeszélő foglalkozást rendez november 19-én 16 órától az ELTE BTK-n. Az egy alkalmas csoportbeszélgetést a Hogyan húzzuk meg a saját határainkat? kérdés köré szervezik. Várnak minden érdeklődőt, aki szívesen megosztaná saját tapasztalatait, vagy csak kíváncsi, hogy mások hogyan élnek meg bizonyos helyzeteket, mik a válaszaik a fent említett kérdésre. Az eseményen való részvétel remek lehetőséget biztosít az együttlétre, a személyes tapasztalatok és nehézségek megosztására.

A beszélgetés ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A résztvevők számát 12 főnél maximalizálták annak érdekében, hogy mindenkire elegendő figyelmet tudjanak fordítani. Amennyiben ennél nagyobb az érdeklődés, a csoport kilátásba helyezi további alkalmak szervezését a jövőben.

A szervezők azoknak a hallgatóknak ajánlják a részvételt, akiket foglalkoztatnak a fenti és az ehhez hasonló kérdések, és akik szívesen beszélgetnének más hallgatókkal. Ehhez a csoport egy elfogadó, barátságos, támogató közeget biztosít. Várnak mindenkit, aki szeretné megosztani saját tapasztalatait és közben tanulni másoktól.

Az ELTE Kortárs Segítő Csoport az esemény felhívásában feltüntette a csoportbeszélgetésen való részvétel szabályait:

  • A csoport kölcsönös elfogadáson alapul, az ítélkezés, kritizálás nem elfogadható.
  • A csoporttitok szabályai érvényesek, ami a csoportban elhangzik, az a csoporton belül is marad.
  • A csoport célja az egyéni élmények, tapasztalatok, érzések megosztása és a közös gondolkodás. Személyes tanácsokat nem osztunk egymásnak.
  • A csoport során annyi és olyan információt ossz meg magadról, ami számodra kényelmes, biztonságos. Ha úgy érzed, épp nem szeretnél megosztani, hozzászólni, az is teljesen rendben van.
  • A csoport során fontos, hogy hallgassuk meg egymást, egymás szavába ne vágjunk. Mindenkinek lesz alkalma megosztani a saját gondolatait.
  • A csoportos alkalom hossza két óra, kérlek, akkor jelentkezz, ha a teljes alkalmon részt tudsz venni.

Forrás és további információk: ELTE Kortárs Segítő Csoport

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]