Testreszabható hirdetőtábla a Neptunban

Ismerős a helyzet, amikor félév végén csak a vizsgáidat akarnád felvenni a Neptunban, de végtelen irreleváns üzenetet kell elolvasnod, hogy bejuss a rendszerbe? Előfordult már veled, hogy a fontos hivatalos üzeneteid eltűntek a TDK-hirdetések, focikupák és bulihirdetések között? Ha igen, akkor van egy jó hírünk számodra: december 4-én elindul a Neptun Hirdetőtábla, ezzel a belépésekkor véget ér a hosszas kattintgatások korszaka.

Az ELTE Oktatási Igazgatóság hosszú fejlesztést követően vezeti be a Neptun Hirdetőtáblát, melynek elődleges célja a hallgatókra zúduló hatalmas mennyiségű információ megszűrése, rendezett megjelenítése. Az esetek túlnyomó többségében olyan tartalmú üzenetekkel van tele a Neptun postafiókunk, melyek vagy nem érdekelnek, vagy más forrásokból – pl. Facebookról vagy Instagramról – már tájékozódtunk azokról.

„A Neptun hirdetőtábla alapját a tanulmányi rendszerben rendelkezésre álló hatalmas adatvagyon adja. Erre alapozva a legapróbb részletekig testre szabható, célzott hirdetéseket, híreket, kvázi posztokat tehetnek közzé a hirdetői jogosultsággal rendelkezők. Mód van arra, hogy a helyes hirdetésfeladási kultúra kialakulása után a hallgatók csak azokkal az információkkal találkozzanak, amelyek Neptunban tárolt adataik alapján érdekelhetik is őket.” – mondta el az ELTE Online-nak Cseszregi Tamás, az ELTE Oktatási igazgatója, aki hozzátette:

„Bízunk benne, hogy a Hirdetőtábla használatának rutinná válását követően a Neptunban csak a hallgató egyetemi életéhez, jogviszonyához legszorosabban kapcsolódó információk, illetve a hivatalos üzenetek, bejegyzések fognak szerepelni, így amit ott kap a hallgató, azt tényleg olvassa el.”

A Hirdetőtábla működése a gyakorlatban igen egyszerű, ezután is a neptun.elte.hu címen fogunk tudni bejelentkezni a tanulmányi rendszerbe. Azonosítást követően azonban először nem a már jól megszokott felület fogad minket, hanem a Hirdetőtábla, melynek híroldalakra emlékezetető dizájnja könnyű eligazodást tesz lehetővé a számunkra relevánsabb információk között. A Hirdetőtáblánkon szereplő cikkek olvasottság, célközönség és frissesség szerint jelennek meg, ezzel biztosítva számunkra a naprakész informálódást.

A cikk megszületéséért köszönet dr. Badinszky Áron osztályvezetőnek.

Kiemelt kép: nyme.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]