Krétapor nélkül – ismerd meg oktatóid a tantermen kívül!

Tanárok, életpályák. Rengeteg kérdést felvet. Az utóbbi időszakban sok információ és hír terjengett a világhálón, összekeveredve a saját tapasztalatainkkal. Itt az ideje tehát beszélgetni is néhány tanárral az életükről, elképzeléseikről.

A legtöbb tanár szakos egyszerre idealista és rettentően pesszimista. Ez az ellentét pedig belső feszültséget kelt. Talán segítséget nyújt az érzelmek és gondolatok elrendezésében, ha hallhatjuk a tanárokat az előadásaikon kívül is. Az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviseletének köszönhetően ez a beszélgetéssorozat most meg is valósul. Novemberben elindul a Krétapor nélkül címet viselő eseményegyüttes, amely kifejezetten a magyar szakos hallgatók és oktatók kapcsolatára épít, ezt próbálja ápolni. Egyfelől lehetőséget nyújt az oktatók saját értékrendjének, világnézetének megismerésére, illetve a formálisabb, „hivatalos” oldal megértésére is.

Detachment

Részlet a Detachment című filmből

Az első beszélgetőpartner pedig nem más, mint dr. Horváth Iván barokk és reneszánsz irodalmár. A felsejlő témák közt pedig mindenképp ott rejlik a forradalom, az ehhez kötődő személyes aspektusok és természetesen az egyetemi évek is. Mindemellett lesz szó a szabadkőműves mozgalmakról és a szellemi alkotóközösségekről is.

Vagyis egy nagyon személyes és átfogó esemény előtt állunk, amely mindenki számára rendkívül jó élmény lehet. A helyszín és az időpont pedig a következő:

2018. november 6. • 18.00
A épület • 329-es terem

Érdemes bejelölni a Facebook-eseményt is (sokat segít az felvillanó kis értesítés)!

https://www.facebook.com/events/734272700298538/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]