Pályaválasztó fesztivál a Trefort-kertben

Szeretnél továbbtanulni érettségi után, de még nem vagy biztos benne, hogy melyik szakot válaszd? Vagy már eldöntötted, hogy mit szeretnél tanulni, csak azt nem tudod, hogy szeretnél-e az ELTE-re járni? Nézz be az ELTEfesztre október 12-én, segítünk a döntésben!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem idén október 12-én hatodik alkalommal szervezi meg az ELTEfesztet, ahol az egyetem összes kara bemutatkozik. A rendezvény elsősorban a továbbtanulásra készülő középiskolások pályaválasztását hivatott segíteni.

Az összegyetemi nyílt nap keretei közt az ELTE reménybeli hallgatói egy helyen tájékozódhatnak a karok képzési kínálatáról, a nemzetközi programokról, a Hallgatói Önkormányzat tevékenységéről és a sportolási lehetőségekről is. Emellett első kézből kaphatnak információt a felvételiről, interaktív workshopokban vehetnek részt, és karrier-tanácsadásra is jelentkezhetnek.

A rendezvényen az ELTE neves kutatói és oktatói egész nap előadásokkal, mintaórákkal és interaktív programokkal mutatják be tudományos tevékenységüket. Az előadások sorát reggel 9 órakor Ősi Attila geológus-paleontológus, az MTA–ELTE Lendület Dinoszaurusz Kutatócsoport vezetője, a Természettudományi Kar habilitált egyetemi docense nyitja az európai és magyarországi dinoszauruszkutatásról tartandó előadásával. Ezek után Magyarics Tamás egyetemi tanár a Bölcsészettudományi Karról a 21. század elején átalakult világrendről tart izgalmas előadást. Délután 2 órától a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar egyetemi docense, Stefanik Krisztina beszél az autizmusról, míg Kacskovics Imre egyetemi tanár az ELTE-n folyó biotechnológiai kutatásokról számol be.

A programok sora azonban itt még természetesen nem ér véget! Az imént felsoroltak mellett még további 60 programlehetőség közül válogathatnak a látogatók: betekintést nyerhetnek például a pszichopátia mögött álló tények és tévhitek világába, megismerhetik a hülyeség pszichológiáját, izgalmas természettudományos kísérleteket végezhetnek az udvaron. Ha pedig ez sem lenne elég, az érdeklődők találkozhatnak a tőzsdei spekuláció módszereivel, vagy tájékozódhatnak a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről.

A rendezvényt kulturális programok kísérik, megszervezésre kerül egy kerekasztal-beszélgetés mai és egykori ELTE-s hallgatókkal, a napot pedig egy koncert zárja.

maxresdefault

Forrás:
elte.hu
Facebook esemény
Kép

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]