EFOTT 0. nap – pocsék idő, jó hangulat

Ezen a fantasztikus rendezvényen még a rossz idő sem fog ki! Már második napja bulizunk a Velencei-tó partján, és bár a mai nap inkább a nyugodt szórakozásé volt, mégis minden percében kipróbálhattunk valami újat.

A fesztivál nulladik napját sajnos szó szerint beárnyékolják az esőfelhők, de ennek ellenére is nyüzsög az élet és tart a jó hangulat a színpadok között. A kempingen végigsétálva hallhatjuk, hogy a későn ébredőket fél 11-től a Baross Rádió különkiadása, az EFOTT Rádió ébreszti a legpörgősebb zenékkel és a legjobb szövegekkel: miközben a sátrakból álmos arcok bukkannak elő, a hangszórók azt kiáltják: „Jó reggelt, EFOTT! Mi ébresztőt fújunk, nem szondát!”
A homokpályákon egymást váltják a kézilabda- és focimeccsek: a játékosok az egyetemek logójával ellátott mezben mérik össze tudásukat. Jelen van többek között a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és természetesen az ELTE csapata is, akiknek kicsi, de kitartóan lelkes szurkolótábor csápol a pálya széléről.
A többi helyszín építése még mindig javában tart, hogy a legjobb szabadidős programokat nyújthassák nekünk holnaptól: felállt például a MÁV standja is, ahol kipróbálhatjuk például a helyi szabadulószobát. Amerre nézünk, mindenütt szórakozási lehetőségek tárulnak elénk – itt egy percig sem kell unatkoznunk. A parton a Nescafé vert tábort, ahol egy jó kávé mellett a legkülönfélébb társasjátékokat élvezhetjük a napernyők alatt; a kisebb színpadokon pedig dübörög a partizene, hogy mindenki táncolhasson egy jót.
Mindeközben a legváratlanabb jelenségek jönnek szembe velünk: találkozunk például egy teljesen indokolatlanul krokodiljelmezbe öltözött sráccal, és valahogy minél tovább nézzük, ez annál viccesebb.

cikkefott-002

A szerencsétlen időjárás miatt az egyik legnépszerűbb helyszín a T-Systems Globe, ahol ingyen wifi és még számos lehetőség várja a fesztiválozókat – így persze tudósítani is sokkal egyszerűbb! Ide tart Kiss Imi vlogger is, aki már a helyszín felé menet elkezd streamelni. A Gameday Iroda Youtube-csatorna nézői persze azonnal felismerik a vloggert és lelkesen integetnek neki.

cikkefott-001

Kipróbáljuk emellett a Feltöltőpontot is, ahol a Mastercard jóvoltából karórára hasonlító fesztiválkarkötőkre tölthetünk pénzt – a Festipay rendszeren keresztül így bárhol fizethetünk egy érintéssel, és a bankkártyánkat sem kell egész nap magunknál tartanunk.
Hasonlóan hasznosnak bizonyul a Lidl kihelyezett üzlete is, ahol szerencsére korrekt áron vásárolhatunk élelmiszert; így nem kell attól tartanunk, hogy már a fesztivál második napján lapos lesz a pénztárcánk (vagy a fizetős fesztiválkarkötőnk) a magasabb árú fesztiválkaják miatt. A bolt mellett pedig egész délután folyik a sütés-főzés, hiszen a Lidl Konyha jóvoltából az üzletben vásárolt élelmiszert itt helyben is elkészíthetik a látogatók.
Estefelé a Muzsika szigetére is megérkezik az első népzenei előadópáros, Tordai Zoltán és Dócs Péter. A helyszín nyugodt, a környező standoknál bort kortyolgató fesztiválozók adják át magukat a cimbalom hangulatának. Kicsivel később ismét elindul a VB-közvetítés, és a látogatók ismét egy emberként szurkolnak a kivetítő előtt. Még véget sem ér a meccs, már el is kezdődnek a pörgős koncertek a színpadokon – így mindenki hajnalig bulizhat, hogy újra érezhessük: CSAK SZABADON!

cikkefott-004

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]