Jótékonysági „egyetemközi” koncert

Múlt hét csütörtökön robbant az első „egyetemközi” koncert. A Corvinus Művészeti Akadémia jótékonysági estéjének keretein belül fellépett a Kelenfold, a Sezlony és a CMA Összhangzat. A koncerttel az Igazgyöngy Alapítványt támogattuk, akik ezzel a hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását segítik.

Az első fellépő az Összhangzat volt. A CMA saját tizenhárom tagú zenekara, akik könnyed zenéjükkel ráhangoltak mindenkit az estére. Először lágyabb dallamokkal kezdtek, majd fokozatosan pörgették be a táncolókat és a pultoknál ácsorgókat. Egyébként – a támogatói belépőn kívül – a rengeteg szponzornak köszönhetően tombolát is lehetett venni, amikkel értékes ajándékokat nyertek. Az Összhangzat után egy kis szünet következett, mindenki szusszant egyet a TRIP teraszán. A helyszín, a hajó hozzájárult a koncert hangulatához, hiszen két koncert között az egész éjszakai Budapest hevert a lábunk alatt. Szemben a kivilágított Parlament, a Margit híd és a Duna.

DSC_0805

A Kelenføld lépett fel másodszorra. A zenekar tavaly ősszel dobta ki első EP-jét, ami az alternatív pop-rock-stílusra épül. Saját számaikkal nosztalgikus hangulatot keltettek a hajón, nyugodt, de mégis energikus dallamokkal szinte mindenkit oda vonzottak a színpadhoz. A Kelenføld után jött a tombola. A kék cicától a rózsaszín repülőgépig mindenki nyert. Többek között a HACUKA, A Látomás, a Plastr Accessory és a Tinta is rengeteg kiegészítőt ajánlott fel, amivel a szerencsések valamelyik fesztiválon villoghatnak. Hiszen a Bánkitó Fesztivál, az Ördögkatlan Fesztivál, a Kerekdomb Fesztivál és még sok más helyre lehetett belépőjegyeket nyerni. A tombola másik felét az esemény végén sorsolták ki, szóval mindenkinek volt miért izgulnia az esete végére.

DSC_0970

Az utolsó fellépő a Sezlony volt, akik hihetetlenül pörgősen zárták az estét. Néhány saját számmal indítottak, aztán feldolgozásokkal zártak.  Először a Disco, Disco, Party, Party számra szedték szét a hajót, majd a tökéletes befejezésnek a Kistehén Szájbergyerekét nyomták el. Az egyetemköziség jegyében mindenki ugrált és bulizott, összefogva és együtt. Az esemény végére több mint 150 ezer forint gyűlt össze az alapítvány javára.

DSC_0583

Az este egy nagyon jó kezdeményezés alapköve volt. Végre összefogtunk a sok széthúzás ellenére, és létrejött egy közösség, akik ebben a fúzióban látják az igazi egyetemi élet lényegét: közös estéket, a közös célokat és a művészetet, ami mindannyiunkat összeköt. Szóval arra buzdítanék mindenkit, hogy a jövőben kapcsolódjatok be, legyetek a részesei, és figyeljétek az összefogást, mert mindenképp folytatjuk.

Képek: Baló Tímea és Sebők Bence

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]