Jogászsiker Washingtonban

2017. április 9. és 15. között rendezte meg az International Law Students Association (ILSA) a világ legnagyobb perbeszédversenyének döntőjét Washington DC-ben.

A Magyarországot képviselő ELTE-s csapat minden idők egyik legjobb eredményét elérve négy összecsapásból négy győzelemmel 10. helyezettként a legjobb 32 közé jutott a több mint 550 jogi egyetem részvételével zajló versenyen.

Az egyéni teljesítmények tekintetében szintén eredményesen zárult a megmérettetés: Buda Zolta 600 résztvevő közül a 15. helyen végzett a Best Oralist kategóriában, de a csapat többi tagjaBazánth Barbara, Darvas Tamás, valamint Mordivoglia Clio – szintén bekerült a legjobb 100 közé.

Idén a kulturális tulajdon védelme, a kauzalitás kérdése a határokon átnyúló környezetkárosításban, a vízhez és élelemhez való emberi jogok tartalma, valamint a tömeges elvándorlás és menekülthullám okozta költségekért való állami felelősség kerültek a jogeset középpontjába.

Az ELTE jogi kara már harminc éve vesz részt a versenyen. Az induló csapatokat az utóbbi nyolc évben Kajtár Gábor LL.M. (Cantab), a Nemzetközi Jogi Tanszék adjunktusa készítette fel, idén azonban a versenyzők másik coacha Sulyok Katalin LL.M. (Harvard) környezetjogász, tanársegéd, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala főosztályvezetője volt.

Az ELTE Jessup csapatát a Réczicza Dentons Europe LLP, a Lengyel Allen and Overy Ügyvédi Iroda, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda, az Igazságügyi Minisztérium, az ELTE Tehetséggondozó Tanácsa, a Horváth és Társai DLA, a Piper Ügyvédi Iroda, az Oppenheim Ügyvédi Iroda, az ELTE HÖK és a Frank Ignác Alapítvány  is támogatta.

Forrás: ajk.elte.hu

Kiemelt kép forrása: ajk.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]