Keresztféléves felvételi: ezekre az egyetemekre kerültek be a legtöbben

2017 februárjától közel 4300 új hallgató kezdheti meg a tanulmányait a felsőoktatási keresztféléves képzéseken. 

Ebben a tanévben majdnem 5500-an jelentkeztek a keresztféléves képzésekre, de közülük 4300-an érték el a kívánt eredményt, és kezdhetik meg tanulmányiakat a 2016/2017-es tanév második félévében.

A felvettek többsége, 3656 fő mesterképzésre került be, 490-en az alapképzésre, 110-ben pedig felsőoktatási szakképzésre nyertek felvételt. A keresztféléves képzések nagyobb része is mesterképzési képzés volt.A legtöbb új hallgatót, 969 főt idén februárban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vette fel, a gödöllői Szent István Egyetemre 602-en, a Debreceni Egyetemre pedig 381-en kerültek be. Őket követi a Budapesti Corvinus Egyetem 330 és a győri Széchenyi István Egyetem 317 fővel. A felvételi eljárásban a legnépszerűbbnek a műszaki és gazdaságtudományi képzési területek voltak, ezen terület mesterképzési szakjaira 1400, illetve 1100 hallgató nyert felvételt.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a diákok az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait, és az eljárásban kapott pontszámaikat. Azok, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is tájékoztatták a felvételi eredményükről. Az interneten lehet információt találni az esetleges jogorvoslati lehetőségekről is.

Forrás: eduline.hu

Kiemelt kép: sulihalo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]