Elindult a MÁV és a Volán közös menetrendkeresője – Teszteltük!

Új, közös keresőfelülettel rukkolt elő a MÁV és a Volán. A megújult honlap letisztultabb, egyértelműbb, mint az elődje. Egyszerűbben lehet vele keresni, és egy csomó időt és kattintást megspórol nekünk azzal, hogy nem kell két honlap összefésülésével keresnünk buszt a vonatunkhoz, hiszen ezt is megteszi helyettünk. És az új dizájnról még nem is beszéltünk…

Pénteken vált elérhetővé a menetrendek.hu új funkciója, melynek segítségével egy felületen, összehangoltan érhetjük el a Volán- és a MÁV-menetrendeket. A honlap a két közlekedési vállalat együttműködésével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelési Zrt. támogatásával jött létre.

A fejlesztés eredményeképp az oldal felhasználóbaráttá vált, mostantól számítógépen, mobiltelefonon és táblagépen is egyaránt jól használható. Az újítás legnagyobb előnye, hogy komplex buszos és vonatos utazásokat is tudunk vele tervezni, és a két közlekedési mód összehangolásával még több úti cél közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb lehetőségeket. A keresési eredmények is strukturáltabbá váltak, egy kattintással minden részletet megtudhatunk a tervezett útról, vagy akár térképen is megnézhetjük az útvonalat. Több szempont szerint rendszerezhetjük a találatokat, ezzel is könnyebbé tették az optimális járat kiválasztását. A “legutóbbi keresések” fül pedig lehetővé teszi, hogy kedvenc úti céljainkra ne kelljen újra és újra rákeresnünk.

Úgy tűnik, az új oldal a tömegközlekedők számára maga a mennyország. De vajon tényleg ennyire jó-e? Teszteltük!
Először a számítógépes felületen adtam egy nem olyan egyszerű feladatot a rendszernek: juttasson el Érdről Kecskédre Százhalombatta érintésével egy átlagos munkanapon. A honlap nem okozott csalódást. Tíz eredményt adott, mindet két átszállással, vonat és busz használatával egyaránt, és minden fontos információt megtudtam – a jegyárakon kívül. Kipróbáltam a keresést ugyanezekkel a feltételekkel mobilról, és ugyanezt az eredményt kaptam.

12935363_1092422980816528_21399340_n

 

A következő tesztfeladat a rendszer számára kicsit nehezebb volt. Azt szerettem volna megtudni, hogy juthatok el Balatonföldvárról Krasznokvajdára. Az új honlap ezt a próbát is kiállta! Három lehetőséget talált, kettő esetében kétszer, egynél háromszor kellene átszállni, és mindegyik opció tartalmaz vonatos és buszos utazást is.12910403_1092434097482083_1337076813_n

A megújult menetrendek.hu tehát átment a teszten. Tökéletesen ellátja a feladatát, egyedül a jegyármegmutató funkció nem üzemel egyelőre, de ezt kárpótolja, hogy a honlap összeköttetésben áll a köpönyeg.hu-val, így megtudhatjuk, hogy a célállomásunkon milyen időjárás fogad. Az oldal azt is biztosítja, hogy menetrendkeresés közben se maradjunk le a legfrissebb hírekről, a vs.hu legfrissebb cikkeit olvashatjuk rajta. A megújult keresőfelületen természetesen a régi rendszerhez hasonlóan más társaságok, így a BKK, a GySEV, a Mahart és a Bahart menetrendjeit is megtalálhatjuk.

Forrás: menetrendek.huindex.hu

Kép forrása: mávcsoport.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]