Mozgalmas tavasz

A február 8-ával megkezdődött tavaszi szemeszter is sűrű és színes lesz ELTE-s programokban, mint ahogy azt már megszokhattuk. A szorgalmi időszak első hónapjára már fullon van a naptár, így mindenki mazsolázgathat, hogy mi lenne a leginkább kedvére való egy-egy tanulós nap lezárásához vagy épp a tudományokban való mélyebb elmerüléshez. Hát akkor vágjunk is bele!

Márciusban rengeteg esemény kínálkozik. Rögtön a hónap elején zajlanak az Erasmus mentorfelvételik – aki a világ minden tájáról érkező vendéghallgatóinkkal szeretne kapcsolatba kerülni, és főleg az itt tartózkodásukat megsegíteni, az ne habozzon minél előbb tenni az ügy érdekében! 7-én a PPK rendezi meg 4. Pub Quiz estjét, melyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várják. Nőnapon találkoznak először a XX. Pszinapszis önkéntesei, akik 9 óra szolgálatot vállalnak a rendezvényen, amelyet egy támogatói est előz meg március 18-án.

A Konfuciusz Intézet nem hagyja otthon ülni a kínai kultúra iránt érdeklődőket sem: március 8-án a kínai hangszerek világába nyerhetünk bepillantást egy rövid koncerttel megfűszerezve, 10-én pedig a kínai táncművészettel ismerkedhetünk meg közelebbről. Ez utóbbi nap estéjén az ELTE Origó Nyelvi Centrum kísérli meg egy filmklub létrehozását, első alkalommal a Runaway Jury (Az ítélet eladó) című filmet nézheti meg a kedves érdeklődő, aki ha előre regisztrál az eseményre még egy adag angol nyelvű gyakorló anyagot is kap a filmhez kapcsolódóan.

Március 9-én a hangodat adhatod, hogy szebbé (tájékozottabbá) tedd látássérült emberek életét, csupán 10 perc ráfordítással: a projekt keretében kizárólag nyomtatásban megjelenő anyagokat vesznek diktafonra, hogy így elérhetővé tegyék azokat vak vagy gyengénlátó emberek számára, ehhez keresnek önkénteseket. 10-16 óra között ugorj be te is az ELTE BTK esélyszobájába!

Sportos ifjak figyelmébe ajánlanám a május 7-ei Dunai regattát, amelyre azonban jó előre, március 10 és 18 között jelentkezhetnek a sárkányhajózni vágyók. A PPK-n eközben megkezdődik az Educatio Kiállításra való készülődés, a helyszínen majd jelenlevő “delegáltak” képzésével. Szent Patrik napján pedig a bölcsészek csapnak a húrok közé egy ír hangulatú pub quizzel, melynek fénypontjaként bemutatják a gólyatábori videót. A jó hangulatról DJ PlattenZ gondoskodik.

A szünet előtti utolsó napok sem telhetnek unalmasan: március 19-20-án kerül sor a XXI. Bolyai Konferenciára, ezt követi 21-én a félév első slam poetry estje a LelkiFröccs Gardenben. Végül 23-án menthetetlenül kitör a tavaszi szünet és egészen 29-éig ágyban és/vagy az éjszakában tartja fáradhatatlan egyetemistáinkat, hogy utána újult erővel vethessék bele magukat az ELTE-sen színes hétköznapokba: április 7-én és 8-án a fordítás csínját-bínját leshetitek meg egy 2 napos konferencia keretében, a hónap vége felé pedig tudósdiáktársaitok előadásait hallgathatjátok meg a XVII. Eötvös Konferencián.

A sok izgalmas program mellett ne felejtsétek el érvényesíteni a diákigazolványotokat sem, amelyet egészen március 31-ig tehettek meg.

A szorgalmi időszak május 13-án zárul.

Forrás: kari Facebook oldalak
Kép: minimaxtermekek.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]