Zéró emissziós ELTE-busz viszi az érdeklődőket az Educatio megnyitójára

Idén tizenhatodszorra rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen közel 50 felsőoktatási intézmény hallgatói és oktatói segítenek az érdeklődő diákoknak és szülőknek a képzésekről, kollégiumokról és a tanulmányok után várható jövőről többet megtudni. Az ELTE, mint minden évben, idén is várja a képzései iránt érdeklődőket a kiállításra, ráadásul az evopro mérnökirodával együttműködve környezetbarát, elektromos hajtású buszjáratot is indít a január 21-i megnyitóra.

A járatra a középiskolások Facebookon keresztül jelentkezhettek. A busz 9:10-kor indul az ELTE BTK Trefort-kerti Campusáról, de aki lemaradt 9:25 és 9:30 között csatlakozhat a Keleti pályaudvarnál is. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár; Mezey Barna, az ELTE rektora; Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja; Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója; valamint Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa is az ELTE-járattal érkezik a SYMA csarnokba. Az érkezést követően Palkovics László, valamint az ELTE vezetői az újságírók kérdéseire válaszolnak a Konferencia bejárat előtt.

A kiállítás ideje alatt, január 21-23. között, az ELTE az F49-es standon várja az érdeklődőket a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Ezen kívül január 22-én 14 órától Jegyes-Tóth Kriszta előadást tart majd az egyetem által kínált lehetőségekről.

Tavaly az ELTE ismét a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény lett a felvételi eljárásban: minden ötödik felvételiző ide adta be a jelentkezését, és mintegy 8000 hallgató kezdhette meg itt a tanulmányait múlt szeptemberben.

„Az ELTE a legnagyobb hagyományokkal rendelkező és máig legnépszerűbb egyetem Magyarországon, de nem a múltban élünk, lépést tartunk a folyamatos fejlődéssel, a leginnovatívabb megoldásokkal, mindig keressük a megújulás lehetőségét” – mondta Mezey Barna, az ELTE rektora. „A zéró emissziós busz pedig egyszerre innovatív és társadalmilag felelősségtudatos megoldást kínál, vagyis megtestesíti az általunk vallott értékeket.”

A 2001-ben alapított budapesti székhelyű nemzetközi mérnökiroda, az evopro systems engineering Kft. több mint 30 országban, 5 különböző kontinensen végez projekteket, és szorosan együttműködik a felsőfokú oktatási intézményekkel a mérnökképzés támogatása érdekében. A MODULO kompozit szerkezetű, moduláris felépítésű buszcsalád fejlesztését 2012-ben kezdték meg, és 2014-ben mutatták be az első két prototípust: áprilisban a tisztán elektromos hajtású, míg szeptemberben a hibrid hajtású változatot. Az evopro csoportot 2014-ben Budapest Márka Díjjal tüntették ki innovációs projektjeiért, valamint környezetbarát városi közlekedési rendszerek fejlesztéséért. Ugyanebben az évben egy másik innovációs termékük, a vasúti diagnosztikai rendszer elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, amelyet egy évvel később, 2015-ben a kompozit buszcsalád is megszerzett.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]