Jogi karok rangsora 2016-ban

Újabb rangsor született a HVG Diploma 2016 című kiadvány megjelenésével, amely az egyetemekről és főiskolákról ad képet. Cikkünkben a jogi képzések helyzetét szeretnénk bemutatni nektek. Ha ide készültök felvételizni, vagy már ide jártok és egyszerűen érdekel, hol áll szakotok a sorban, érdemes elolvasnotok a legfrissebb eredményeket.

A HVG által frissen elkészített és megjelentetett Diploma 2016 című felsőoktatási képzésekről szóló összefoglaló kiadvány a jogi pályára készülők számára kétféle rangsort is felállított az öt legjobbnak bizonyult intézményről. Az első lista az oktatók tudományos fokozatait és más sikereit vette számba, illetve hogy mennyi hallgató jut egy oktatóra. Eszerint első helyen a Károli Gáspár Református Egyetem van, hiszen a tudományos fokozatot szerzett oktatók itt vannak a legnagyobb arányban. Ugyan egyetemünkön, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen van a legtöbb tanárnak tudományos fokozata, de népesebb egyetem lévén több diák jut rájuk, mint az első három helyezettnél, így negyedik helyen végzett idén az ELTE ÁJK.

Az oktatók kiválósága szerint:

1. Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK
2. Pécsi Tudományegyetem ÁJK
3. Miskolci Egyetem ÁJK
4. Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK
5. Széchenyi István Egyetem ÁJK

A másik rangsor a hallgatók kiválóságának szempontjából vizsgálta meg a felsőoktatási intézmények jogi karait. Ennél a listánál egyetemünk már az első hellyel büszkélkedik. Ebből a rangsorból az is kiderül, mely jogi karokra jelentkeztek legtöbben. Az első két helyezett – az ELTE és a Pázmány – népességét az is indokolhatja, hogy idén csak ezekre az egyetemekre lehetett állami támogatással felvételt nyerni a magas ponthatár miatt.

A hallgatók kiválósága szerint:

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem ÁJK
2. Pázmány Péter Katolikus Egyetem ÁJK
3. Pécsi Tudományegyetem ÁJK
4. Szegedi Tudományegyetem ÁJK
5. Debreceni Egyetem ÁJK

Bővebb információkért az összesített felsőoktatási rangsort ITT éritek el. Kellemes böngészést!
A kiadványt pedig az újságárúsoknál tudjátok beszerezni. Összesen tíz képzési terület több mint 40 szakjáról olvashattok benne.

Forráas: eduline.hu

Kép: www.corporatelivewire.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]