Már csak két napotok van pályázni a Bursa Hungaricára

Egy kis támogatás mindenkinek jól jön a tanulmányai mellé. Ám ha ösztöndíjat szeretnél, igyekezz, mert két nap múlva lejár a Bursa Hungarica pályázati határideje. Összeszedtünk mindent, amit tudnotok kell az ösztöndíjprogramról.

Röviden az ösztöndíjról: a Bursa Hungaricát az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  hirdeti meg, hogy így segítsék a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat. A támogatás fedezete három forrásból gyűlik össze: a települési és a megyei önkormányzatok, illetve a felsőoktatási intézmények által. Az adminisztratív és pénzügyi teendőket az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, az elbírálás pedig az adott települési és megyei önkormányzatok feladata.

Minden nappali tagozatos, felsőoktatási intézményben tanuló diák pályázhat az összegért, viszont a települési önkormányzat területén lakóhellyel kell rendelkezniük. Nem kaphat ösztöndíjat az, aki a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hallgatója, doktori képzésen tanul, vagy kizárólag külföldi intézmény hallgatója.

Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, két egymást követő tanulmányi félév: a 2015/2016. tanév második (tavaszi), és a 2016/2017. tanév első (őszi) féléve.

A pályázat benyújtásához regisztrálni kell a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerébe (EPER-Bursa rendszer). Itt lehet kitölteni és kinyomtatni is, amit aláírva a települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál kell leadni. Többek között igazolni kell  a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelmét is.

Az elbírálás csak a szociális helyzettől függ, a tanulmányi eredményeket egyáltalán nem veszik figyelembe.

A határidő tehát november 9., és december 7-ig fogják elbírálni a pályázatokat. A döntést mindenkinek írásban indokolni fogják, fellebbezésre nincs lehetőség.

További információkat és a csatlakozott önkormányzatok listáját itt találjátok.

Forrás: emet.gov.hu

Kép: plus.google.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]