Kedvcsináló kalandvágyó kutatóknak

November 30-ig pályázhattok a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra, amennyiben PhD- illetve DLA-fokozatttal rendelkeztek, vagy pedig doktori disszertációtokon dolgoztok és még nem töltöttétetek be 40. életéveteket. Az ösztöndíj 3-8 hónapra szól és fedezi a szállás, a kinti tevékenység és az egyszeri oda-vissza út költségeit.

Az állam által meghirdetett pályázatra két kategóriában lehet jelentkezni: posztdoktori kategóriában és doktori fokozattal még nem rendelkezők kategóriájában. Előbbi csoport lefedi mindazon pályázókat, akik PhD- vagy DLA-fokozatot szereztek és kutatóként vagy művészként tevékenykednek. Utóbbi kategóriában az elbírálás során előnyt élveznek a disszertációjukon dolgozó PhD-hallgatók.

A pályázat benyújtásának feltétele a mesterdiploma megléte, ezen kívül a 40 évnél fiatalabb életkor. Bármely tudományterület kutatói beadhatják jelentkezésüket, sőt azok is, akik korábban már elnyerték az ösztöndíjat.

A pályázat benyújtásakor mellékelni kell:
– angol és magyar nyelvű önéletrajzot;
– publikációs jegyzéket (művészek esetében portfóliót);
– két ajánlást;
– magyar és angol nyelvű munkatervet;
– a fogadó intézmény igazolását;
– költségtervet;
– az egyetemi diplomát vagy doktori oklevelet;
– a nyelvvizsga-bizonyítvány fénymásolatát.

Az ösztöndíjat 3-8 hónapra lehet elnyerni, amit meg lehet hosszabbítani akár 6 hónappal is –ez persze függ a rendelkezésre álló kerettől. A támogatás fedezi a szállást, a kinti tevékenységhez szükséges kiadásokat és az egyszeri oda- és visszautat. Kiutazni legkorábban 2016. áprilisában lehet.

A pályázatot postai úton és online, a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján is be kell nyújtani november 30-ig. Részletesebb leírásért IDE kattintsatok!

Forrás:eduline.hu
Kép: galaktika.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]