Újabb szakmai lehetőségek a levegőben! – Együttműködési megállapodást írt alá az ELTE és a KSH

Szakmai és tudományos együttműködési megállapodást írt alá szerda délután Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke és Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. A megállapodás számos szakmai lehetőséget kínál az ELTE hallgatói és oktatói számára is, de a KSH dolgozói számára is.

Ünnepélyes keretek között tette hivatalossá a KSH és az ELTE a már korábban létrejött szakmai és tudományos kapcsolatát. A szerda délutáni eseményen Vukovich Gabriella köszöntőjében kihangsúlyozta, mennyire fontos az értő adatfelhasználók és a jól képzett munkaerő jelenléte mindkét intézmény életében. Üdvözölte továbbá az együttműködés hivatalossá tételét, mely alappillére a későbbiekben konkretizálódó közös projekteknek. Mezey Barna az egyezményt, mint az egyetem dinamikus fejlődésének fontos pontját, illetve – a hivatal elnökével egyetértésben – mint a jövőbeni sikeres együttműködés zálogát jellemezte.

A KSH és az ELTE közötti együttműködési megállapodás keretein belül a Statisztikai Hivatal lehetővé teszi, hogy az ELTE kutató oktatói és PhD-hallgatói a KSH adatbázisait használva dolgozhassanak kutatásaikon, továbbá a KSH szakemberei meghívott előadóként, konzulensként, témavezetőként fognak részt venni az egyetem tudományos életében.

Az ELTE pedig a jövőben támogatni kívánja a KHS munkatársait PhD-fokozatszerzési és habilitációs törekvéseikben, az egyetem szakemberei pedig kutatásokat és módszertani fejlesztéseket fognak végezni a KSH által kezdeményezett kutatási területeken.
Az intézmények a jövőben közös kutatóműhelyeket hoznak létre, kölcsönös részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai-tudományos rendezvényein, illetve közösen kezdeményezett és szervezett eseményekre is sort kívánnak keríteni. A hivatal és az egyetem emellett hazai és nemzetközi projektek benyújtását és az ezen való munkálkodást is együttesen képzeli el a jövőben. Cél ezen kívül a kölcsönös és rendszeres publikációk megjelenése az intézményi folyóiratokban.
Az egyezmény ezen kívül kiterjed a KSH számára legalkalmasabb gyakornokok és pályakezdő szakemberek felkutatására is, amely kitűnő karrierlehetőséget jelent az ELTE hallgatói és kutatói számára is.

Forrás: elte.hu
Kép: wikipedia.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]