Vár mindenkit a Széchenyi István Szakkollégium!

A tavaszi pörgéssel együtt besűrűsödnek az egyetemi tennivalók is, és az egyre gyorsuló forgatagban az ember azt sem tudja, hova kapjon, merre induljon. Tavasszal Budapest is teljesen új arcát mutatja meg az egyetemistáknak, amiről azt gondolhatnák, hogy már ismerik.

A város felfedezésére kiváló alkalmat nyújt a Széchenyi István Szakkollégium Budapesttel foglalkozó minikonferenciája, mely április 15-én kerül megrendezésre a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az előadók és a témák változatosak: nyitásként Vitézy Dávid tart előadást a közösségi közlekedésről, majd Gerendai Károly (Sziget Kft. ügyvezető), Bertényi Gábor (Szimpla alapító) és Papp Regina (WeLoveBudapest főszerkesztő) arról fog beszélgetni, hogyan alakíthatják a városimázst a lakosoktól, alulról jövő kezdeményezések, legyen szó akár a Szigetről vagy a Szimpla Háztájiról. A harmadik szekcióban pedig Oravecz Júlia (Lakatlan) és Jankovics Barnabás (Neopaint) fogják bemutatni a változatos civil kezdeményezések szerteágazó hatását egy város életében. Izgalmas lesz, keressétek a részleteket facebook oldalukon!

A konferencián kívül rengeteg más programmal is várnak titeket: április 14-én rendeznek egy infóestet a Ráday koliban (Ráday utca 43-45.), ahol fontos információkat hallhattok a szakkoliról és a felvételiről. Következő áprilisi program pedig nem más, mint a bevonó tábor, ami remek lehetőség arra, hogy egy napsütéses tavaszi hétvégén jobban megismerjétek a kollégiumot, és persze ők is ti titeket. Várnak tehát titeket a bevonó táborba is április 18-19. között Tahitótfalun, részletek a honlapukon és a tábor facebook eseményénél. A tábor jelenti a nyitányát az idei felvételi időszaknak is, ugyanis először itt kaphatjátok kézbe a felvételi kérdőívet, amit ettől kezdve egészen május 4-ig megtalálhattok a BCE Könyvtárában és a szakkollégium honlapján.

Kép forrása: bcetarka.blog.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]