Konferencia a tehetséggondozásról Bagdy Emőkével

Április 7-én kedden egész nap főként az egyetemi hallgatók tehetséggondozásáról lesznek előadások, workshopok az ELTE ÁJK-n.

A napot dr. Mezey Barna rektor és dr. Orosz Éva az ELTE Tehetséggondozó Tanácsának elnöke nyitja, őket követi egy beszélgetés a tehetséggondozási formák tapasztalatairól és a fejlődési lehetőségekről – szóba kerülhet például a motiváció kérdése, vagy az, hogy hogyan lehet, kell-e kiválasztani a tehetséges hallgatókat.

A műhelymunka délután kezdődik, és külön érdekesség, hogy a két szekciót ELTE-hallgatók és a gyakorlóiskolák tanulói vezetik fel. A 14 órakor kezdődő részben például olyan kérdésekre kaphatunk és adhatunk válaszokat, hogy hogyan találja meg a helyét a hallgató a tehetséggondozásban, hogyan jön létre egy közösség a szakkollégiumokban, milyen (szakmai és nem szakmai) előnyök származhatnak középiskolások és egyetemisták együttműködéséből. A 16 órai szekcióban a beszélgetés például a műhelymunka, a közös gondolkodás fontosságáról, a szakkollégiumok külső kapcsolatairól és a tehetséggondozás akadályairól folyik majd. Ez utóbbi téma kerül elő a záró tájékoztatóban, mely a tehetséggondozás anyagi oldaláról és új finanszírozási formákról szól majd.

A konferencia különlegessége, hogy a tehetséggondozással kapcsolatos problémákat, kérdéseket elsősorban a hallgatók vitatják meg – ELTE-s oktatókkal és más szakértőkkel közösen, például prof. dr. Bagdy Emőke tehetségkutató pszichológussal és prof. Szendrő Péterrel az OTDT elnökével.

A részvételhez regisztráció szükséges március 26-ig tehetseggondozotanacs@rekthiv.elte.hu címen.

További információ itt található.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]