Érvényesítetted már a diákigazolványod?

Már csak pár napig érvényesek a diákigazolványok az előző félévben kapott matricákkal!

Diákigazolvánnyal rengeteg kedvezmény vehető igénybe, a mozizás, illetve színház és múzeumlátogatás során kapható engedménytől kezdve a féláron vásárolt menetjegyig és havi bérletig. Az előző félévben kapott matricákkal azonban csak október 31-ig érvényesek a diákigazolványok, így a hónap végéig be kell szereznünk az új matricákat a kedvezmények további igénybe vételéhez, és egyéb kellemetlenségek elkerüléséhez.

Aki ugyanis érvényes diákigazolvány vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás nélkül veszi igénybe a MÁV diákkedvezményeit,  illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni, annak nyolcezer forintos pótdíjat kell fizetnie – tájékoztat közleményében a MÁV.

Ha esetleg lemaradtatok a kari érvényesítő napokról, a Quaestura Irodában az őszi szünetben is normál nyitva tartás szerint, azaz hétfőn, kedden és csütörtökön 9-16, szerdán 13-20, pénteken 8-15 óra között, vagy postai úton van lehetőségetek a hosszabbításra. Ez esetben azonban érdemes időpontot foglalni, melyet itt tehettek meg.

Figyelem, érvényesítésre csak aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóknak van lehetősége, illetve sérült vagy eltérő adatot tartalmazó diákigazolvány nem érvényesíthető.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]