A nyerő önéletrajz fortélyai

Egy jó önéletrajz célja a munkáltató érdeklődésének felkeltése, hogy később visszahívjon egy állásinterjúra és megadja a lehetőséget az adott állás megszerzésére.

Sok hibát lehet elkövetni az önéletrajzunk készítésekor – ahogy már egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk -, de egy pár jó ötlettel feldobhatjuk az egészet.

Először is önismeretre van szükségünk és arra, hogy meg tudjuk fogalmazni, miben is vagyunk jók és milyen problémára kínálunk megoldást, miért jár jól a munkáltató, ha alkalmaz minket.

Másodszor, ismerjük meg a munkáltatót, azt akinek az önéletrajzunk szól, a Google sokat segíthet információgyűjtésben. Tudjuk meg azt, hogy mi tetszene az adott közönségnek, milyen megoldást lenne a legjobb alkalmazni.

Végül pedig fontos a megfelelő forma kialakítása, találjunk ki valamilyen praktikát önéletrajzunk egyedivé tételére. Nem biztos, hogy egy jól elkapott kép a buliban miközben a kedvenc italunkat szorongatjuk a legjobb lenne, viszont egy megfelelő stílus alkalmazásával és ötletes tálalással felkelthetjük a munkáltató kíváncsiságát. Térjünk el a többi embertől, ne arra a sorsra jusson kis önéletrajzunk, hogy esetleg idő előtt a feledés homályába merül.

Gondolkozzunk el azon, ha mi kapnánk rengeteg önéletrajzot, melyiken akadna meg a szemünk, kire lennénk kíváncsiak, kit alkalmaznánk akár csak az önéletrajza alapján. Ha ezt észben tartjuk és merünk eltérni a megszokottól, kitűnni a tömegből akkor a CV készítése is sokkal élvezetesebb lesz és így akár állást is könnyebben tudunk találni.

Képek: personalbranding.blog.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]