Megérkezett az ELTE Mikulás!

Idén újra megrendezésre került az ELTE Mikulás, hogy rászoruló gyermekek ünnepét tegyük szebbé egy-egy Mikulás csomaggal.

A kezdeményezés Bubla Áron fejéből pattant ki, a “cipős dobozos” ajándékozással még 2011-ben, majd ezt karolta fel és tekinti szívügyének azóta is az egész ÁJK HÖK. Tavaly sikerült az akciót összegyetemi szintre kiterjeszteni, de mint Árontól megtudtuk, „jövőre szinte biztos a Corvinussal való együttműködés, illetve a BME-vel is igen valószínű.” Az ELTE hallgatói önkormányzatai és az EHÖK ezúttal is a jó ügy mellé álltak és segítettek a gyűjtésben. Vida Máté volt az egyik főszervező, aki szerint „a közös munka gördülékenyen ment, hiszen amúgy is jó kapcsolatot ápolnak”, de azt is megjegyezte, hogy „ennél a rendezvénynél a kari szervezetekkel sajnos még gyerekcipőben jár az együttműködés”.

Az ajándékokat másfél héten keresztül lehetett leadni a kari HÖK irodákban, amelyeket az egyik legnagyobb gyermekotthon,  a Cseppkő Gyermekotthon részére továbbítottak. „Az elmúlt évek nagy budapesti Mikulás ünnepségeit ők szervezik, így az összes gyermekotthon ott fog ünnepelni” – magyarázta Bubla Áron, az egyik főszervező, hogy miért éppen rájuk esett a választásuk, amikor a támogatandó szervezetről döntöttek.

Idén hatszáz csomagnyi adomány érkezett be, amihez a kari HÖK-ök további száz csomaggal járultak hozzá, így összesen hétszáz csomag jött össze. Ez elmarad a 2011-es ezerhétszáz, és a 2012-es ezerkétszáz csomagtól, de Áron szerint ez elegendő volt ahhoz, hogy el tudják látni az otthont.

„A csomagok tartalma rendkívül változó, az édességektől a plüssökig, könyvekig bezárólag minden apróság előfordult. De nehéz pontosan megmondani, mert a lezárt csomagokat soha nem bontottuk fel, a nyitva leadottakat egészítettük ki esetenként még csokival, édességekkel” – mesélte Vida az idei gyűjtésről. – „Volt, aki tíz-húsz csomaggal érkezett, vagy több kiló szaloncukorral, de olyan is akadt, aki bejött az irodába, és azt mondta, nagyon tetszik neki a kezdeményezés, de egyszerűen nincs ideje elmenni vásárolni, mert egymás után írja a zh-kat, így otthagyott pár ezer forintot, és megkért minket, hogy vegyünk rajta valamit a gyerekeknek” – árulta el Bubla.

A szervezők egyik fő célja a hagyományteremtés. Úgy gondolják, „a karitatív események és munkálkodás mindenkinek a kötelessége, akinek lehetősége van rá, ebben nem alkudhatunk meg magunkkal.”

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]