Új elnököt választott a HÖOK!

Szombaton tartotta rendkívüli tisztújító gyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet Körösparti Pétert választotta új elnökének, Körösparti megbízása 2014. december 31-ig szól.

A rendkívüli ülésen Köröspartit egyetlen jelöltként, 322 igen és 39 nem szavazattal választották meg. Erre Nagy Dávid augusztusi lemondása miatt volt szükség, Nagy magánéleti összeegyeztethetlenség és túlzott leterheltség miatt lépett vissza mandátumától.

Körösparti már korábban is betöltötte ezt a tisztséget, 2010-ben fél évig volt a HÖOK elnöke, illetve a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatát is vezette. Tanulmányait is Debrecenben végezte, 2006-ban történelemtanári, 2009-ben néprajz, 2010-ben pedagógia alapszakokon szerzett diplomát. Jelenleg politológiát és pénzügy és számvitelt tanul Debrecenben, de az ELTE hallgatója is volt, 2013-ban a PPK-n felsőoktatási és tudományos irányítási szakember végzettséget szerzett.

Körösparti elnöki programjában nagy hangsúlyt fektet a hallgatói juttatások rendszerének reformjára, megerősítené a gyakorlati képzéseket és újraszervezné a kollégiumi rendszert, amely jelenleg nem áll a Nemzeti Felsőoktatási Törvény hatálya alatt. Pályázatának zárszavában a Nagy Dávid által korábban kijelölt utat nevezi meg a HÖOK működésének fő irányaként, valamint az országgyűlési választások után esetlegesen felmerülő felsőoktatási módosítások folyamatában a HÖOK sikeres fellépéséhez munkatársai segítségét kéri.

Kép: hir24.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]