A legnagyobb ELTE-s szülinap az évben

Éppen 10 éve, hogy önálló kar lett a TÁTK. Az egyetem legfiatalabb kara nagyszabású esemény keretében ünnepli meg a jeles évfordulót.

1966-ban hozták létre az ELTE Bölcsészkarán a Szociológiai kutatócsoportot, ez az első azonosítható dátum az egyetem fejlődésének és növekedésének – már ami a társadalomtudományokat illeti. 1970-től működik Szociológiai Tanszék, majd 1989-től ELTE SZociológiai-Szociálpolitikai Intézet és Továbbképző Központ alakult meg. Arra a pillanatra azonban, amikor a bölcsészek és a társadalomtudósok “elköszöntek egymástól”, egészen 2003-ig, vagyis 10 évvel ezelőttig kellett várni.

A héten tehát ezt a jeles évfordulót ünnepli a lágymányosi kar. Az ünnepségsorozat megkoronázásaként 22-én pénteken igazi születésnapi buli készül. Az este házigazdája, a kar dékánja, Tausz Katalin, míg a házigazda Hajós András lesz. (Róla talán nem tudjátok, de ő is szociológusként végzett, méghozzá az ELTE-n) A program során virtuális bemutatót tartanak a TáTK evolóciójáról, pódiumbeszélgetést a kar népszerű és elismert oktatóival majd Petruska András, a TáTK volt hallgatója zenél, az ünnepség végén pedig az elmaradhatatlan is megtörténik: a torta felvágása, majd pezsgős koccintás.

Az eseményen sok szeretettel várják a kar minden jelenlegi és régi hallgatóját, kollégákat, barátokat, mindenkit aki szívesen ünnepelné ezt a különleges napot. Légy ott, meséld el minden anekdotádat ami TáTK-os éveidhez vagy óráidhoz kötődik, vegyél részt a közös zenélésben, és ha tanultál, tanítottál, vagy bárhogy részt vettél a kar életében akkor köszöntsd fel magad!

Boldog születésnapot a TáTK-nak, és kívánjuk hogy legyen még sok ilyen szép…

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]