ELTE Charity 2012

Kinek ne lenne az otthonában megunt játék vagy ruha? Most ahelyett, hogy a kukában végeznék nem használt dolgaid, sokkal jobb helyre is eljuttathatod őket. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, idén az ELTE jótékonysági eseményt szervez.

Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány támogatásával szervezett esemény lehetőséget nyújt arra, hogy olyan gyerekek arcára varázsoljunk mosolyt, akik a mindennapokban nélkülözni kényszerülnek. A feladat egyszerű: nézz körül otthon, és válogasd ki azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy te már nem veszed hasznát, és hozd el nekünk! Neked lehet, hogy feleslegesnek tűnik, és már csak lom a lakásban, de másnak nagy örömet okozhat. A cél pedig pontosan ez: hisz mint tudjuk; jobb adni, mint kapni. Ha megvannak a szóban forgó tárgyak, akkor már tényleg nincs más teendő, mint behozni őket az ELTE TÁTK Campusára (Petőfi híd budai hídfő) november 20-tól december 20-ig.

Természetesen nem csak a ruha-és játékadományokat várjuk szívesen. A begyűjtött tárgyakat 4 kategória szerint fogjuk szétosztani: gyerekruha, játék, tisztítószer valamint tartós élelmiszer. És hogy kiknek megy majd a „szeretetcsomag”? Borsod megye szerény körülmények közt élő gyermekei közt fogjuk szétosztani őket. Ne habozz hát elajándékozni feleslegessé vált holmidat, hisz attól, hogy te már nem veszed hasznát, valakit nagyon boldoggá tehet.

Az Age of Hope alapítvány segít majd nekünk, hogy felajánlásaid jó helyre kerüljenek. A szervezet igen jártas a témában, hisz tevékenységükkel a szegényebb családok gyermekeit támogatják. Táborokat szerveznek számukra, segítik őket válságos családi helyzetekben, egyszóval minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek életkörülményein javítsanak. Szerencsére több budapesti és vidéki gimnázium diákjai is segítik munkájukat, akiknek aztán képzést biztosítanak, ami persze jól jöhet később szakmai gyakorlatként mind pedagógus, mind szociális munkás szakon. A szervezet tagjai az országot járva szembesülnek az egyes régiókban megjelenő elképesztő szegénységgel. Egyes helyeken nem hogy ruhára és tanszerre sincs pénz, de az alapvető élelmiszerek beszerzése is gondot okoz. A támogatóknak köszönhetően viszont egész évben tudnak ruhát és tartós élelmiszert szétosztani a legszegényebb falvakban. Persze a helyzet sosem egyszerű, de amíg vannak olyan önkéntesek, akik időt és fáradtságot nem sajnálva segítenek másokon, addig megéri a nehéz munka.

Ezért kérünk Téged is, hogy idén járulj egy kevéssel hozzá ahhoz, amin már régóta dolgozik nem kevés ember! Hozd be megunt játékaidat, levetett ruháidat, vagy akár egy kis élelmiszert, hogy azokhoz juttathassuk el, akiknek ez a kevés is boldogságot okoz!

További információért látogass el az esemény facebook oldalára!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]