VII. Juvenália: konferenciafelhívás elsőéves magyar szakosoknak

Az Eötvös József Collegium Magyar műhelye idén is megrendezi a Juvenália minikonferenciát. A konferenciára kimondottan elsőéves magyar szakos egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akiknek a baráti hangulatú tudományos ülésszakon gólyaként máris lehetőségük nyílik belekóstolni a tudományos élet hangulatába. Ha tehát elsős magyar szakos vagy, és van akár nyelvészeti, akár magyar vagy világirodalmi kutatásod, ne habozz! Részletek a cikkben.

2019. május 10-én (pénteken) immár a VII. Juvenália minikonferencia kerül megrendezésre az Eötvös Collegiumban. A konferencia célja – mint ahogyan azt elnevezése is sejteti –, hogy az elsőéves magyar szakos hallgatók betekintést nyerhessenek a tudományos konferenciák világába, és viszonylag szűk körben kaphassanak építő szakmai visszajelzéseket kutatásaikról. A szervezők olyan elsőéves magyarosok jelentkezését várják bármely egyetemről, akiknek van önálló kutatásuk. Az előadások témája bármi lehet az irodalom- vagy nyelvtudomány köréből. A résztvevőknek 20 perc áll majd rendelkezésükre előadásukat prezentálni, ezt 10 perces szakmai vita követi. A jelentkezéseket első körben Irodalomtudomány és Nyelvtudomány szekciókba sorolják a szervezők, ám a beérkező absztraktok függvényében ezt tovább specifikálhatják.

Jelentkezni a Collegium honlapján található űrlap kitöltésével és egy 2000–2500 leütés (szóközökkel) terjedelmű absztrakt feltöltésével lehet (ezt szintén az űrlap megfelelő részére kell feltölteni). A jelentkezési határidő 2019. április 21. (vasárnap) éjfél.

Az absztraktok bírálatáról és a részvételről 2019. április 29. éjfélig küldenek a szervezők visszajelzést. Igény szerint a vidéki előadóknak a szervezők szállást biztosítanak a Collegium épületében, az erre vonatkozó kéréseket szintén a jelentkezési lapon lehet jelezni.

 

plakatjuvi2019

A minikonferencia plakátja

Ha még ez sem győzött volna meg: az előadások után meglepetésprogram várja a résztvevőket, akik így kötetlenebbül is ismerkedhetnek és lazíthatnak. Amennyiben publikációs lehetőségre vágysz, a Juvenálián ezt is megkaphatod, ugyanis az előadások anyagából a szervezők kötet kiadását tervezik. A legutóbbi konferenciakötetbe itt lehet belepillantani, a tavalyi program ezen a linken tekinthető meg. Aki pedig nem hinné, hogy jó hangulatban szokott telni a levezető program, csak nézzen rá az alábbi bizonyítékra:

juvikikapcsA tavalyelőtti konferencia afterpartyja (fotó: Ballagó Júlia)

További kérdésekkel az ejcjuvenalia@gmail.com e-mail címen lehet a szervezőkhöz fordulni.

A konferencia honlapja a jelentkezési űrlappal elérhető ide, a Facebook-esemény pedig ide kattintva.

A kiemelt kép forrása a konferencia Facebook-eseménye.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]