Idén is lesz Eötvös Konferencia – immáron huszadjára

Érdeklődsz a tudományos kutatás iránt, és nincs még programod 2019. április 12–13-ra? Ne csüggedj, mert az Eötvös József Collegium idén is megrendezi ebben az időpontban a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő interdiszciplináris Eötvös Konferenciát, amely immáron a XX. – jubileumi – a sorban!

A rendezvényen a fiatal kutatók szakmai, mégis barátságos közegben mutathatják be önálló tudományos eredményeiket: a szervezők ezúttal is alap-, mester- és osztatlan képzésben részt vevő magyarországi és határon túli hallgatók jelentkezését várják (PhD-hallgatók nem vehetnek részt) a bölcsészet-, társadalom- és természettudományok és informatika legkülönfélébb területeiről (ezeket részletesen lásd a konferencia honlapján). Az előadások nyelve magyar, időtartama – az egyes tudományágakban dívó szokásokhoz igazodva – természettudósok és informatikusok számára 15 perc, amelyet 5 perc vita követ, a bölcsészeknek és társadalomtudósoknak pedig 20 perces előadás megtartása után 10 percnyi vitára nyílik majd lehetőségük.

A konferenciára való jelentkezés az alábbi linken keresztül zajlik; feltétele az adatok megadásán kívül egy 2000–2500 karakter terjedelmű absztrakt benyújtása, szintén ezen a linken. Egy előadó akár több előadással is jelentkezhet. A jelentkezési határidő 2019. március 12. 23:59.

A konferencia látogatása nem kötött előzetes regisztrációhoz, a szervezők az előadással nem készülő érdeklődőket is szívesen várják. A számos szekciót kitevő hallgatói előadásokon kívül ezúttal is várhatunk az EK-n színvonalas plenáris előadásokat elismert szakemberektől, ennek részletei egyelőre nem ismertek. Az előadókat pedig a fejlődés iránti vágyon kívül publikációs lehetőség is csábíthatja a jelentkezésre: a legjobb előadások írásos változata bekerülhet a szintén hagyományosan évente kiadott Adsumus címet viselő tanulmánykötetbe. Az se riasszon vissza senkit, ha nem tudna hol megszállni a konferencia idején: a szervezők az Eötvös Collegiumban korlátozott számú jelentkezőnek tudnak szállást biztosítani.

A konferencia szakmai színvonalát bizonyítja, hogy a múltban több ízben, így 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban is elnyerte az ELTE Év tudományos rendezvénye díját. Ha ez azonban még mindig nem győzött volna meg, hogy az EK-n a helyed: ne feledkezzünk el arról sem, hogy egy konferencia remek közösségi programmá is válhat, gondoljunk csak az előadások közti kávészünetekre, amikor is kezünkben egy szendviccsel vagy pogácsával megvitathatjuk az érdekesebb témákat hasonló érdeklődésű emberekkel, ezáltal is kapcsolatokat építve – mint arra humorosan a szervezők is rámutatnak az eseményhez készített plakátjukon:

ek plakát

Még egyszer a lényeg:

A konferencia honlapja: http://ek.eotvos.elte.hu/ek/ek20/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/987973454745998/

Jelentkezés: https://sites.google.com/site/xxeotvoskonferencia/kapcsolat/jelentkezes

A szervezők a konferencia2019@eotvos.elte.hu e-mail címre várják a kérdéseket.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]