Nyáron sem pihen az ELTE – Programajánló június második hetére

Hiába köszöntött be a nyár, a vizsgaidőszak tart, és ezzel együtt az ELTE-s programok is kitartanak. Június második hetének programjaiból szemezgettünk Nektek.

Június 11–12. Európai perspektívák – Nemzetközi konferencia a tanárkutatásról.

Hétfőn és kedden az ELTE PPK Aulájában nívós nemzetközi konferencia fog zajlani az ELTE PPK Neveléstudományi Iskolájának, valamint a tanárkutatással foglalkozó norvég egyetemek és főiskolák konzorciumának (NAFOL) közös szervezésében. Az esemény középpontjában a tanárkutatással foglalkozó fiatal kutatók legújabb eredményeinek bemutatása áll, melyek gyakorlati alkalmazhatóságuk miatt az oktatáspolitikusok számára is értékes információkkal szolgálhatnak.

A konferencia a 2015. október 1-én indult European Doctorate in Teacher Education (EDiTE-EJD) Horizon 2020 projekt keretein belül valósul meg. A program résztvevői az ELTE-n kívül még az Innsbrucki Egyetem, a Lisszaboni Egyetem, a Masaryk Egyetem és az Alsó-Szilézia Egyetem. A résztvevő egyetemek kutatói új megközelítéssel, a tanárok, mint tanulók problémakörére koncentrálnak, és arra keresik a választ, hogyan ismerik meg a gyakorló tanárok a tanulóik hatékony tanulási folyamatát mindennapi munkájuk során.

A konferencia előadásai nyilvánosak, azonban érdemes sietnie annak, aki részt akar venni rajtuk, mert regisztrálni az előadásokra még ma tudtok, ide kattintva. Pontos cím: 1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27.

Június 13. Bevezetés a nyugdíjmodellezésbe

Szerdán, 13:00-tól kezdődik a TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékének záró szakmai előadása, melyet ebben a tanévben Simonovits András tart a nyugdíjmodellezés témakörében.

Simonovits András a BME professor emeritusa, az MTA doktora, napjaink egyik legelismertebb magyar kutató közgazdásza. Elődadása mindenki számára látogatható, a pontos cím: ELTE TáTK Marx terem, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. Az előadás meghívója letölthető innen.

120 Napüdvözlet a Füvészkertben

Abban az esetben, ha szerdán inkább aktív kikapcsolódásra vágyunk, a BEAC-120 emlékév alkalmából, lehetőségünk van exkluzív jógaórán részt venni az ELTE Füvészkertben.

Senkitől sem zavartatva, a Füvészkert nyitvatartási idején kívül 18:00-tól, Tölgyesi Írisz a BEAC jógaoktatójának vezetésével, a napüdvözlet gyakorlatot sajátíthatjuk el. Ez a mozdulatsor kitűnően ellazít, egyben felfrissíti egész testünk izomzatát, és légszomj előidézése nélkül gyorsítja fel a légzésünk és szívverésünk. Jógamatrac és laza sportruházat ajánlott a résztvevők számára.

A különleges jógaóra előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött. Regisztrálni lehet a szervezes@beac.elte.hu címen, NÉV, JEGYTÍPUS, TELEFONSZÁM megadásával.

A jegyár diákok, ELTE-s dolgozók, ELTE Alumni tag számára 1500 FT, külsősök számára 2500 FT. A

A jegyeket a regisztrációt követően vagy a BEAC irodában (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10., I. feljáró 2. em.) lehet megvenni, vagy átutalással is lehet fizetni, azonban azt a regisztrációs levélben jelezzétek, és a bizonylatot is őrizzétek meg. A fizetés módjairól részletes információkat itt találhattok.

Június 14. Irodalom, segítőkutyák és koraszülöttek

Csütörtökön a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karé a főszerep, 14:00 és 16:15 között rendezik a kari Doktori Konferenciát. Az első kari Doktori Konferenciát nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal tartották 2011-ben, és a 8. konferencia elé nézve mondhatjuk, szerencsére sikerült megtartani ezt a hagyományt. A nevéből is adódóan a konferencia elsődleges célja a Kar doktori programjában részt vevők kutatási területének és munkájának bemutatása. Az idei három előadó és előadásuk címe:

14:05 Vass Dorottea: „Ha sokat olvasok, megtanulom fejből és ötöst kapok.” A hat-nyolc éves tanulók irodalom iránti érdeklődésének pedagógiai vizsgálata. Felkért hozzászóló: Dr. Szenczi-Velkey Beáta.

14:35 Loványi Eszter: A segítőkutyák szerepe a társadalmi integrációban – betekintés egy emancipatív kutatásba. Felkért hozzászóló: Dr. Könczei György

15:20 Nagy Anett: Igen kis születési súlyú és extrém kis születési súlyú koraszülöttek végrehajtó funkcióinak vizsgálata 9 éves korban, tekintetkövetéses módszerrel kiegészítve. Felkért hozzászóló: Dr. Marton Klára.

A Doktori Konferencia pontos címe: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar A/202 (1097 Budapest, Ecseri út 3.)

Források:beac.hubarczi.elte.hu, elte.hu, elte.hu(1), elte.hu(3), elte.hu(4),

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]