Létezik-e a nemek közti bérkülönbség? – programajánló

Keres-e annyit egy nő, mint egy férfi? És miért nem? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a TáTK hallgatói.

„Létezik a gender pay gap?”

„Többet keres egy titkár mint egy titkárnő?” – teszi fel a kérdéseket  Kökéndy Flóra Luca és Ruff Borbála az általuk rendezett esemény Facebook-oldalán.

Mint hangsúlyozzák, a nemek közti bérkülönbségek problematikája a hallgatók által szervezett beszélgetéssorozat első alkalmának lesz a témája, melyen beszélgetőpartnerként részt vesz Gregor Anikó, az ELTE TáTK Társadalomkutatások Módszertana Tanszékének oktatója, a társadalmi nemek szociológiájának kutatója, valamint Kucsera Csaba, az ELTE TáTK Nemzetközi és Európai Tanulmányok Tanszékének óraadója.

Helyszín: ELTE Társadalomtudományi Kar, 1117 Bp.  Pázmány Péter sétány 1/a 

Időpont: május 3., csütörtök 18:00–20:00

Akit érdekel, hogy napjainkban miért keres még mindig kevesebbet ugyanazon a területen, ugyanazzal a végzettséggel egy nő, mint egy férfi, annak  mindenképpen ajánljuk az eseményt. De azoknak is, akik esetleg kételkednének a helyzet valószerűségében, viszont az ő figyelmüket a mellékelt grafikonra is fel szeretnénk hívni:

diagram

Frissdiplomás havi nettó átlagjövedelmek nemek szerinti bontásban, az egyes képzési területeken (forrás: a képre kattintva megnyílik)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]