Kutatók éjszakája: Fiatal kutatók előadásai az Eötvös Collegiumban

Az idei Kutatók Éjszakája/Researcher’s Night in Hungary rendezvénysorozat keretében az Eötvös József Collegium is színvonalas programokkal várta az érdeklődőket. A Collegium műhelyei közül előadásokkal és interaktív foglalkozásokkal készült a Történész, az Informatikai, az Angol-Amerika, az Orientalisztika, a Germanisztika, és a Bollók János Klasszika-Filológia Műhely is.

 

A három felvonásos rendezvénysorozat nagy érdeklődést váltott ki mind a fiatal, mind az idősebb korosztály részéről. Fontos volt hangsúlyozni, hogy az előadásokat ne csak kutató tanárok tartsák, hanem diákok is, akik példát mutatva és a Collegiumot képviselve betekintést nyújtsanak kutatásaikba, ezzel is vonzva a fiatalabb generációt az adott tudományterülethez.

A kutatónövendékek saját munkájukon, példájukon keresztül, közérthető előadásaik révén emberközelibb arcát mutatták a tudományos munkának. Az előadásokat gazdag illusztrációk kísérték, amelyek nemcsak diavetítés formájában, hanem akár öltözködésben is megvalósultak. Az Orientalisztika Műhely szemléltetésképpen a kultúrára jellemző ruhaviseletben várta az érdeklődőket. A Klasszika-Filológia Műhelyben a bizánci előadásokon kívül, a Collegium által kiadott köteteket is bemutatták, emellett interaktív kvízzel is készültek a szervezők, hogy bevonják a közönséget.

Az estét egy közösen elfogyasztott Gulyáságyúval zárták, ahol előadók és látogatók kötetlen beszélgetés során oszthatták meg egymással véleményüket és észrevételeiket.

 

Szerző: Kovács Dominika

Kép: Eötvös Collegium

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]