TudásPresszó: Bibó igazsága és tévedései

A TudásPresszó sorozat évzáró, decemberi programja a száz éve született Bibó István bölcseleti teljesítményét és emberi sorsát járja körül Bibó igazsága és tévedései címmel.

A száz éve született Bibó István bölcseleti teljesítményéről beszélget a társadalompszichológia és a politikafilozófia szemszögéből Hunyady György akadémikus, az MTA rendes tagja, szociálpszichológus és Fábri György.

A beszélgetést követően Bibó emberi sorsát, az 56-os forradalomban tanúsított kiállását mutatja be a Perjátszó Kör, az ELTE Jogtudományi Karának színjátszó társulata.

 

Időpont: 2011. december 8. 18.00

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (V. ker. Petőfi Sándor u. 5.)

Vendégek: Hunyady György, akadémikus és a Perjátszó Kör

Belépés díjtalan!

Regisztráció:  press@tudastars.hu

Részletes információk, cikkek, korábbi rendezvények videós összefoglalója: www.tudastars.hu

 

Tudomány a társadalomban – értünk!

A hazai fejlesztésű TudásPresszó sorozat jellegzetessége, hogy a tudósok és érdeklődők találkozása köztérben történik. A beszélgetést a tudományvizualizáció eszközeinek alkalmazásával teszik még izgalmasabbá. Animációk, grafikonok, filmbejátszások segítenek a tudományos érvelés megértésében és a civilek kérdései, aggodalmai, szempontjai érzékeltetésében.

A TudásPresszó beszélgetéseinek résztvevői az adott témakör tudósai, az érintett hivatalok, valamint a civil szervezetek képviselői. Ebből a körből kérnek fel közreműködőket a kerekasztal-beszélgetésekre, melyek házigazdája Fábri György, az ELTE docense.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]