Sokszínű társadalmak

A Magyar Pedagógiai Társaság Ifjúsági Köre pályázatot hirdet. Beadási határidő: 2011. október 31.

A Magyar Pedagógiai Társaság Ifjúsági Köre az ELTE támogatásával 2009-ben indította el az ISCE projektet (International Students’ Conference on Education), mely reflektált szakmai bemutatkozási lehetőséget kínál a felsőoktatási hallgatóknak. 2012 tavaszán újabb konferenciát rendeznek, melyhez kapcsolódóan az ELTE PPK Hallgatói Önkormányzata támogatásával művészeti pályázatot hirdetnek „Sokszínű társadalmak” témakörben. A pályamunkákat 2011. november 7–25. között az ELTE PPK Kazinczy utcai épületének aulájában állítják ki, valamint a 2012-es tavaszi konferencián. Beadási határidő: 2011. október 31. Valamennyi nyertes értékes tárgyjutalomban részesül, melyet a kiállítást záró díjkiosztó ünnepségen vehet át.

 

Néhány lehetséges téma:

  • – Deviancia vagy kreatív konstrukció? Közösség vagy társas magány? Magas vagy mély (kultúra)?
  • – Nemzeti és etnikai kisebbségek, csoportok élnek velünk szerte Európában. Vajon csak együtt élünk vagy képesek vagyunk tanulni is egymástól?
  • – Mit jelent a sérülés és mi köze van a kultúrához? Milyen kultúrában élnek a sérült emberek és csoportjaik? Van-e közös kulturális felületünk?
  • – Nemzetközi kapcsolatok, kreditek és Bologna-folyamat: ti hogyan csináljátok?
  • – Mit érhet el egy civil szervezet? Mi a feladata? Hogyan segíti a sokszínűség és az elfogadás terjedését?
  •  

Pályázhatnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem 8 karával hallgatói vagy felnőttképzési jogviszonyban állók. A pályaművek bármelyik művészeti ágban, bármilyen művészeti technikával készülhetnek.

 

www.elte.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]