Versenyt hirdet az Eötvös Collegium középiskolásoknak

Középiskolai versenyt hirdet az ország első számú tehetséggondozási központja, az Eötvös Collegium.

A szervezők szándéka, hogy a középiskolai tantárgyak szerint tagolt OKTV-vel szemben egyetemi szakoknak megfelelően hirdessenek versenyt, így már középiskolában ízelítőt adva az egyes szakok, szakterületek képzési sajátosságaiból, ezzel könnyítve meg a középiskolások pályaválasztását. Emellett természetesen a versenyen kiemelkedő helyezést elérő legtehetségesebb diákokat az Eötvös Collegium szakmai műhelyei személyre szabott tutorálással segítik az egyetemre való bekerülésben.
Az első forduló októberben, az interneten zajlik. Egyes szekciók egy esszé feltöltését várják, míg mások egy internetes teszt kitöltését kérik. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat egységesen december 3-án várják a Collegium épületébe, ahol a döntő megmérettetés feszültségét közös programokkal, ismerkedéssel oldják, a középiskolások megismerkedhetnek több egyetemistával, akik mesélnek az egyetemi életről, s választott szak jellemzőiről. A megmérettetés végső sorrendjét még aznap, december 3-án, ünnepélyes díjátadó gálaest keretében hirdetik ki.
 

Jelentkezni október 17-ig a verseny.eotvos.elte.hu címen lehet. (A jelentkezési határidő bizonyos szekciók esetén ettől eltérhet. Erről az adott szekció versenykiírása ad további felvilágosítást.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]