ELTE, Bolyai-díj, Percel András

Két év után vasárnap este újra átadták a Nemzeti Színházban a Bolyai-díjat, a hazai tudományos élet egyik legrangosabb elismerését. A díjat dr. Perczel András ELTE-s akadémikus.

Vasárnap este a köztársosági elnök adta át a rangos elismerést, a díjat Perczel András kapta, az ELTE szerves Kémiai Tanszékének tanára. Ez külön érdem, hiszen az ENSZ 2011-et választotta a kémia évének. A díj kuratoriuának elnöke, Szabó Gábor kiemelte, hogy komoly eredményekre csak interdiszciplináris szemlélet vezet.

Perczel András professzor 1985-ben végzett az ELTE-n, majd 1988-ban egyetemi doktori címet, 1992-ben kandidátusi fokozatot szerzett, 1998-ban az MTA doktora lett. 1987 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan részt vesz az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszékének oktatási munkájában, ahol laboratóriumi gyakorlatok vezetésén kívül vegyész és biológus hallgatók részére szerveskémia-főkollégiumokat, valamint vegyész és biológus doktorjelöltek részére többféle, a szerkezetkutatással kapcsolatos speciális kollégiumot tart.

Forrás: www.index.hu 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]