Az elmúlt 22 év legjobb idejével lett maratoni magyar bajnok Csere Gáspár, az ELTE futónagykövete

A 35. SPAR Budapest Maraton második napján a klasszikus maratoni távon 1930-an álltok rajthoz. A futóesemény egyben a 2020. Országos Maraton Bajnoksága is, ahol az ELTE több hallgatója és dolgozója mellett, a BEAC atlétája Csere Gáspár is rajthoz állt és ért fel a dobogó csúcsára. Utoljára 1998-ban Rezessy Gergely (Vasas) futott jobb időt (02:15:38) egyesületünk sportolójánál.

Az elmúlt 22 év legjobb idejével lett a maratoni Magyar Bajnokság győztese Csere Gáspár. A 42,195 kilométeres távon ideje 02:17:43 volt, mely kiemelkedőnek számít, ugyanis több mint három perccel utasította maga mögé az egész mezőnyt.

“Újra Magyar Bajnok lettem maratoni távon! SPAR MARATON OB – 1. hely egyéni+csapat (02:17:43). Nagyon hálás vagyok ezért az értékes maratoni sikerért! 2 nehezebb év után végre sikerült egy gyorsabb időt futnom, ráadásul Budapesten, ahol nem könnyű 02:20 alá menni (18 éve nem volt rá példa mostanáig). Biztató, hogy az utolsó 10 km-en egyedül futva is meglett a 3:20-on belüli tempó, a teljes táv pedig 3:16-os átlagra jött ki. Élveztem a versenyt, persze tele volt szenvedéssel. Elsőként szeretném Istennek megköszönni, hogy szinte másodperc pontossággal megajándékozott egy olyan eredménnyel, amiért imádkoztam. Köszönöm szépen Szabó Imre edzőmnek, a BEAC- nak, Feleségemnek, szeretteimnek, szponzoraimnak és mindenkinek, aki bármilyen módon segített, szurkolt! Hála a BEAC váltótagoknak – Farkas Dárius, Tóth Tamás, Iván Levente a nyulazásért és a győztes BEAC csapatnak – Csontos Imre, Koch Ágoston! Gratulálok Nekik, Jenkei Péter ezüstérmesnek, akivel 30 km-ig együtt mentem és mindenkinek, aki végigfutotta a különleges maratoni távot!” – nyilatkozta Csere Gáspár a versenyt követően!

Forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]