Online folytatódnak tovább a megszokott kolis edzések

A BEAC jóvoltából a kolis edzések is folytatódnak tovább, így az eddigi kolisok sem maradnak mozgás nélkül. Kipróbáltuk a KCSSK hétfői aerobic edzését. Beszámolónkat olvashatjátok.

Ma, a koronavírus járvány időszakában az embernek muszáj kreatívnak lennie és alkalmazkodni a körülményekhez. Így gondolkodhattak a BEAC-osok is, amikor az egyetemek lezárása után rögtön online videókkal jelentkeztek, a megszokott edzésekkel és oktatókkal, a megszokott időpontokban. Annyi változott csupán, hogy virtuális felületen.

A mozgást most sem szabad elhanyagolnunk, pláne, hogy a szokásosnál jóval több időt töltünk otthon. Heti 3×1 óra mozgással máris rengeteg energiát tudunk levezetni, jobban alszunk utána és a húsvéti sonkát és foszlós kalácsot is kisebb bűntudattal tömhetjük magunkba.

Este 7 óra van, polifóm hiányában egy vékonyabb lepedőmet készítettem elő az edzésre, a parkettán ülve várom a kezdést. Eleinte egy másik telefonomat akartam használni, de amint elkezdődött az élő közvetítés, a mobilom feladta a szolgálatot, mindenáron frissíteni akarta a Facebookot, így gyorsan a másik telefonomhoz nyúltam, pár perc késéssel elindítva a közvetítést. Korábban próbálkoztam már egyébként online edzésekkel, 30 napos kihívásokkal, de számomra egyik sem működött. Amit rögtön tudok pozitívumként mondani, az élő adásnak van egy varázsa, teljesen más, mintha felvételről nézel valamit. Ilyenkor úgy érzed, mintha fizikailag is együtt lennétek, hiszen egy időpontban élitek át a mozgás örömét az edzővel és az összes nézővel együtt.

92497928_669547303845498_1238187175346962432_n

Az edzés elején és alatta is folyamatosan lehetőség van az oktatóval megbeszélni, ha van bármilyen panaszod vagy kérdésed, nem kell mást tenni, mint az élő videó alá kommentálni. Mi sem egyszerűbb!

A bemelegítés alatt már mozgott alattam a pléd, de még ragaszkodtam hozzá, a pulzusnövelő gyakorlatoknál azonban végleg megváltam tőle. Ez nem jött be, de legalább az edzés egy részének zaját tompította, utána az alsó szomszéd nem biztos, hogy örült.

A helyben futós és ugrálós gyakorlatoknál a mögöttem lévő bárszekrény ajtaja beremegett, de szerencsére abszurdabbá már nem fajult a helyzet. Egy baki van már csak, amibe belefutottam az edzés során, az természetesen az internetkapcsolat. Az még hagyján, hogy a messengeren kapott üzenetek folyamatosan villogtak, de az óra felénél szétkapcsolt a wifi. Szerencsére gyorsan sikerült visszakapcsolódni az edzésbe.

Este 8 óra után egy gyors fürdés, és kellemesen fáradtan zuhantam az ágyba. Az edzés teljesen átmozgatott, a testemnek már szüksége volt erre.

Minden kolist buzdítani tudok arra, hogy ne térjen el korábbi szokásától, hogy hétfőnként aerobic edzésre ment, és csatlakozzon az online kolis órákhoz. Ezen az órán több, mind 30-an edzettünk „együtt’, otthon. Majdnem olyan, mint a koliban, de akár úgy is fel lehet fogni, hogy házhoz jön az edzés. Csak a nappalit kell egy kicsit átrendezni, hogy elférjünk, és kell egy biztos internetkapcsolat.

Ha pedig eddig amiatt nem tudtál részt venni a kolis edzéseken, mert nem voltak megfelelőek az időpontok, akkor az online edzést Neked találták ki! A online kollégiumi edzések mind visszanézhetők, így bármikor csatlakozhatsz, amikor kedved tartja.

Remélem, a cikk meghozta a kedvedet, a BEAC oldalán tájékozódhatsz az aktuális kolis edzésekről!

Egy héten 12 aerobik és 4 erőnléti edzésen vehetnek részt az ELTE kollégistái, így fiúk-lányok egyaránt megtalálják a számukra ideális otthoni mozgásformát!

A Facebook-csoportok, ahol a LIVE edzések zajlanak, az alábbi cikkben megtalálhatók: https://www.beac.hu/hirek/elte/online-edzesek-az-elte-kollegistai-szamara/

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]