Erdélyi győztese lett az Alumni foci kupának

A XI. KEK második napján folytatódott az Alumni futball kupa is. A csapatok reggel nyolctól folytatták a csoportküzdelmeket, délutánra pedig a győztes is meglett.

Reggel nyolckor, kissé kótyagosan indult útjára a labda a KEK Alumni focikupa utolsó csoportmeccsein. A 16 továbbjutó a felsőházban, a kiesők pedig az alsóházban folytathatták a küzdelmet.  A “B” csoportban az automatikus továbbjutást jelentő második helyért játszott a Deportivo Malária az Anonim BP csapata ellen, amit 1-0-ra az utóbbi nyert meg, ezzel megszerezve a második helyet, míg a Deportivo harmadik lett, ám befértek a legjobb négy harmadik helyezett közé, így ők is folytathatták.

Az “E” csoportban az első helyen álló Árnyék Kolozsvár izgalmas 3-3-at játszott a Tragumurákkal, a Frady pedig 5-0-ra verte a 0 pontos SepsiPestet. Innen is továbbjutott az első három csapat.

Végezetül az “F” csoportban a Székelykeresztúr megverte a Kamikaze Kolozsvárt és jutott tovább az első helyen kilenc ponttal, míg a másik meccsen az ELTE-BEAC brutális, 11-1-es győzelmet aratott az Ungvári Egyetem  fölött. A meccsen Váradi hat, Árendás pedig öt gólt szerzett. Ebből a kvartettből is az első három jutott tovább.

A továbbjutó csapatok a nyolcaddöntőben folytathatták. A Kolozsvár 69 az El Paso csapatától szenvedett vereséget, az ELTE-BEAC pedig egy remek meccsen az utolsó percben bekapott gól miatt búcsúzott a Frady ellen. Az Árnyék Kolozsvár könnyedén verte a Zsukásokat, Székelykeresztúr pedig egy góllal bizonyult jobbnak az Anonim BP gárdájánál. Az NSZK-ELTE egy küzdelmes, fordulatos meccsen játszott 2-2-es döntetlent a Deportivo Maláriával, ám büntetőkkel a nagyváradi csapat jutott tovább. A Góbék is mindössze a büntetőpárbajban bizonyultak jobbnak a Kamikaze Kolozsvárnál. A Tragumurák megverték a Sepsi 08 csapatát, a Villám Kolozsvár-Odin Fiai meccsen pedig hiába szerzett gólt a tavalyi legjobb játékosnak választott Pop Vlad a tavalyi legjobb kapusnak, Hoffer Csabának, büntetőkkel utóbbiak jutottak tovább.

Eredmények:

  1. Kolozsvár 69 – El Paso 1-2
  2. Frady – ELTE-Beac 1-0
  3. Árnyék Kolozsvár – Zsukások 3-1
  4. Székelykeresztúr – Anonim BP 1-0
  5. NSZK-ELTE – Deportivo Malária 2-2 (2-3)
  6. Góbék – Kamikaze Kolozsvár 1-1 (4-3)
  7. Sepsi 08 – Tragumurák 0-1
  8. Villám Kolozsvár – Odin Fiai 1-1 (2-3)

Az alsóház negyeddöntőinek eredményei:

  1. 69 Székelyudvarhely – erőnyerő
  2. Paksi Halászlé – Bak-Elit 6-0
  3. SepsiPest (nem jelent meg) – Ungvár 0-3
  4. Sinter – Golimpiakosz 1-1 (3-1)

KEK-5

A folytatásban Deák Norbert vezérletével 4-1-re verte az Árnyék Kolozsvár az El Pasot, míg a Deportivo Malária egy feszült és vitatható bírói ítéletekkel terhelt meccsen verte a Fradyt. A székelyföldi házirangadón a Góbék meggyőző teljesítménnyel verte a Székelykeresztúr csapatát, az Odin Fiai pedig könnyedén jutottak túl a Tragumurákon.

Eredmények:

  1. El Paso – Árnyék Kolozsvár 1-4
  2. Deportivo Malária – Frady 1-0
  3. Székelykeresztúr – Góbék 1-3
  4. Tragumurák – Odin Fiai 0-2

Az alsóház elődöntőinek eredményei:

  1. Ungvár – Székelyudvarhely 0-7
  2. Paksi Halászlé – Sinter 0-2

Az elődöntőkben remek meccset játszott egymással az Árnyék és a Góbék. Bár a kolozsvári hálóőr Fekete Norbert kiválóan védett, a Góbék uralták a meccset és megérdemelten jutottak a döntőbe. Az Odin Fiai – Deportivo Malária meccs két potyagólnak köszönhetően döntetlen lett, a szétlövésben a Deportivo kétszer is hibázott, míg az Odin Fiai nevükhöz méltóan bírták idegekkel, és tovább jutottak.

Eredmények:

  1. Góbék – Árnyék Kolozsvár 2-1
  2. Odin Fiai – Deportivo Malária 1-1 (2-1)

Az alsóház bronzmeccsét meccs nélkül, ellenfél hiányában a Paksi Halászlé nyerte meg, a döntőt pedig 2-2-es döntetlen után büntetőkkel a Székelyudvarhely.

A rendes bronzmeccsen a jól láthatóan hulla fáradt Deportivo Malária nem bírta már erővel, az Árnyék Kolozsvár átgázolt rajtuk és nyert 7-2-re. Végezetül pedig következett a Góbék – Odin Fiai döntő. Az első félidőben nagyon jól kezdett a székely csapat, gyorsan szereztek két gólt, majd szépített az Odin, a félidő végén ismét betalált a Góbé. A második játékrészben skandináv istenség fiai nagyon nyomtak, Hoffner kapus szinte végig a mezőnyben játszva teremtett létszámfölényt. Az egykapuzásnak meg is lett az eredménye, feljött egy gólra az Odin, ám akármennyire is küzdöttek, a Góbé remekül bírta idegekkel és összességében megérdemelten megnyerték a tornát.

Végül pedig jöjjenek a legjobbak! A torna legjobb játékosa Appl Kristóf lett az ELTE-BEAC-ból, a gólkirály Kovács Gergely hat góllal az NSZK-ELTE csapatából, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Fekete Norbert (Árnyék Kolozsvár) érdemelte ki. A Dreamteambe továbbá befért Tripon Róbert (69 Kolozsvár) és a győztes csapat legjobbja, Györgydeák Apor is.

Én csak gratulálni tudok minden résztvevőnek és szervezőnek, jövőre találkozunk, Hajrá Magyarok!

Képek: Sziszi Li- ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]