Gólgazdag szezonzárás

Hétfőn rendezték meg az NBII-es futsal bajnokság utolsó, zárófordulóját, mely során csapatunk a REAC alakulatát látta vendégül a BEAC-on. A csapatok lényegében komoly tét nélkül léphettek a parkettára, ugyanis már az előző körben biztossá vált, hogy a REAC csapata kiesőhelyen zár, míg az ELTE-BEAC jövőre is a másodosztályban fog szerepelni. Előzetesen tehát egy felszabadult játékkal járó gólgazdag mérkőzésre lehetett számítani, ez azonban csak félig jött be. A gólok megvoltak, a felszabadult játék már kevésbé.

Bár az már biztos volt, hogy a célját elérte a gárda, és elkerülte a kiesőzónát, értelemszerűen a győzelem volt a cél a zárófordulóban is, különösen hazai környezetben. Nem ígérkezett azonban ez egyszerűnek, ugyanis már a kezdősípszó elhangzása előtt számos problémával kellett szembenéznie id. Dunai Andrásnak, a csapat trénerének. Számos kulcsjátékos ilyen-olyan okok miatt nem tudott a mester rendelkezésére állni, így viszont a keretben helyet kaphattak a fiatalok, akik most megmutathatták, hogy jövőre már lehet komolyabban is számolni velük. A meccset végül a Hoffer-Sélley-Spáth-Dunai-Szini ötössel kezdtük meg, akik rögtön a legelején jelezték a vendégeknek, hogy itt bizony mindhárom pont a Bogdánfy úton fog maradni. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve nagy erőbedobással estek a sárgamezes vendégeknek, akik erre nem nagyon voltak felkészülve, ugyanis nagyjából negyven másodperccel a kezdést jelző sípszó után, egy Szini labdaszerzés majd erős centerezés után Spáth nagyszerűen zárta a hosszút, és meg is szerezte nekünk a vezetést. 1-0.

45522231_1189072314583426_4438466654485086208_o

A gyorsan bekapott gól után a vendégek is elkezdtek éledezni, de nem tudták felvenni a BEAC által diktált tempót, így hiába kapcsoltak eggyel feljebb, a támadásaik pontatlanok és erőtlenek voltak. Egy ilyen offenzíva végén egy eladott labda után pedig nem is tudtak időben visszazárni, amikor is a 3:2-es létszámfölényes helyzetet remekül lejátszva, ezúttal Spáth passzolt középre és Dunai volt a kíméletlen befejező. 2-0. A REAC ismét eggyel feljebb kapcsolt, de a nagy erőfeszítések csak egy kapufára voltak elegendőek. Ezt követően ismét jött egy hazai gól, egy lejátszott akció végén Szini bombázott nullszögből a rövidbe. 3-0. A harmadik gól után a mieink kicsit visszavettek és átadták a területet a vendégeknek, akik próbálkoztak ugyan, de többségében meglehetősen vérszegényen. Támadásaikat a pontatlanság és a sok technikai hiba jellemezte főleg. A félidő felénél járva aztán ismét jött egy hazai labdaszerzés, majd egy gyors kontra, ahol Soós bizonyult az erősebbnek, ezáltal nem tudták őt elválasztani a labdától, aki egy félpályás szóló után kíméletlenül varrta be azt a hosszúba. A 11. percben így már 4-0-ra módosult az állás, amely azt sugallta, hogy itt bizony komoly kiütés és örömfutsal lesz. Azután azonban minden megváltozott.

Amilyen lendületes, pörgős és magával ragadó volt az első 10 perce a mérkőzésnek (a tiszta játékidőt nézve) pont olyan elnyűtt és kopottas lett a második. Az első félidő második felében a meddő labdabirtoklás dominált, rengeteg technikai hibával. A hazaiak kényelmesebb tempóra váltottak, hiszen megnyugtató előnyre tettek szert, míg a vendégek szimplán nem találták a fogást az ellenfelükön. Bár egy-egy szép helyzet akadt mindkét oldalon, de összességében az embernek az volt az érzése, hogy a csapatok csak le akarják pörgetni az órát, hogy aztán a második félidőben tiszta lappal és újult erővel eshessenek egymásnak. A hangulatot mindössze 1-1 keményebb fault paprikázta fel néha, valamint, hogy végül 3 perccel a szünet előtt egy REAC kontra végül elérte a célját, és sikerült a kelleténél lassabban visszarendező hazai csapat hálójába juttatni a labdát. 4-1-el vonultak félidőre a csapatok. A szünet pedig szerencsére jót tett mindenkinek.

A második félidő pontosan úgy kezdődött mint az első, szerencsére id. Dunai mesternek sikerült felráznia a srácokat, így a kezdeti lendületet láthattuk újra. Ez pedig meg is hozta a gyümölcsét, ugyanis mindössze 2 perccel a második félidő kezdete után egy Szini-szóló örvendeztette meg a közönséget. Játékosunk először két-három tetszetős és sikeres csellel kapu elé játszotta magát, majd bár az első lövését hárítani tudta a vendég portás, a másodikra már nem volt ellenszer. Szini kíméletlenül helyezett közelről a felsőbe. 5-1. Folytatódott az első félidő forgatókönyve, a REAC megint próbált feljebb kapcsolni a bekapott gól után, ám ismét a hazaiak örülhettek pár perc múlva, igaz ezúttal egy rendkívül szerencsés gólnak. A vendégek kapusa ugyanis arra számított, hogy Spáth a hosszún érkező Szinit fogja majd megjátszani a labdával, ezért előre kivetődött a kapujából, Spáth azonban inkább lőtt, a labda pedig a kirepülő portás testéről szerencsésen (vendég szempontból rendkívül szerencsétlenül) a hálóban kötött ki. 6-1. Innentől kezdve a következő pár perc ismét a faultokról és a mezőnyharcról szólt, amely végén egy véleményes, de megadható hatméteressel végül szépített a REAC Elek révén. 6-2.

45420155_1189072774583380_6778630395173797888_o

Ezek után ismét meddő mezőnyharc sok hibával, majd ismét egy ELTE-BEAC gól a semmiből. Ezúttal Soós bombázott a hosszúba egy szép cselt követően. 7-2. Ezt követte nemsokkal később egy újabb REAC hatméteres, ez alkalommal azonban a felső lécet lőtték telibe a vendégek. Itt már kapkodóssá vált a sárga mezesek játéka, ezt pedig ki is használtuk, ugyanis egy egészpályás felpassznál Dunai maradt üresen a vendégek kapuja előtt, játékosunk pedig nem is hibázott, higgadtan értékesítette a helyzetet, megszerezve önmaga második, csapata nyolcadik gólját. 8-2. Itt már érezhető volt, hogy lényegében vége van a mérkőzésnek, de az utolsó két percben a REAC hála a hazaiak sok (néhány esetben teljesen felesleges) faultjának, két 10 méterest is rúghattak. Bár az első félidőben Sajben kivédte a kisbüntetőjüket, a vendégek Elek révén ezúttal nem hibáztak, és értékesítették mindkettőt, beállítva így a 8-4-es végeredményt.

Mindent egybe véve, akik kilátogattak a mérkőzésre, inkább egy küzdős, mezőnyharcos játékot láthattak, mintsem felszabadult örömfutsalt, de a gólokból és a tetszetős megoldásokból összességében nem volt hiány. Ami pedig még fontosabb: csapatunk magabiztos győzelemmel zárta az idei szezont, ezzel a 3 ponttal pedig végül az NB2 nyugati csoportjának alsóházában a harmadik helyen zártak, így jövőre ismét másodosztályú mérkőzéseken szurkolhatunk egyetemünk fiainak. Gratulálunk!

Hajrá ELTE! Hajrá BEAC!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]