KEK- pénteki röplabda eredmények

A röplabdázók pénteken a Tüskecsarnokban kezdték meg a KEK csoportmérkőzéseit, amelyek szombaton is folytatódnak. A lányoknál és a fiúknál is izgalmas összecsapásokra került sor.

A lányoknál öt csapat nevezett, így csak egy csoportban zajlanak a küzdelmek, mindenki játszik mindenkivel. Pénteken az ELTE együttese egy fantasztikus mérkőzésen két szettes győzelmet aratott a Semmelweis Egyetem fölött. Az egri Eszterházy Károly Egyetem (EKE) pedig döntő szettben az NKE-nél bizonyult jobbnak. Az SZTE csapata kevésbé volt szerencsés, hiszen két vereséggel indította a tornát. A szegediek először az NKE-től, majd a SOTE-tól szenvedtek két szettes vereséget. Szombaton azonban még öt női csoportmérkőzést lejátszanak, így a lényeges dolgok még nem dőltek el.

A fiúknál két csoportba sorsolták a résztvevőket. Az ötcsapatos A csoportban az ELTE, a Semmelweis, az EKE, a miskolci MEAFC és az NKE található. A B csoportban csak négy csapat szerepel, a BME, a szegedi SZTE, a Testnevelési Egyetem (TFSE) és az Óbudai Egyetem küzdenek meg egymással. A pénteki játéknap során mindegyik mérkőzés két szettben dőlt el. Az A csoportban erősen kezdett a Testnevelési Egyetem. Előbb az óbudaiakat győzték le, majd a szegedieknél is jobbnak bizonyultak. Az SZTE a TFSE-vel ellentétben kevésbé indított jól, hiszen később a BME-től is vereséget szenvedtek. A csoport negyedik mérkőzésén a miskolciak az NKE-t győzték le. De a lányokhoz hasonlóan, még itt sem dőltek el a dolgok.

A B kvartettben az ELTE két vereséggel nyitott. Az SE ellen egy simább és egy szorosabb szettben kapott ki egyetemünk csapata, az EKE ellen az ELTE ismét két szettes vereséget szenvedett. A nap nagy nyertesei a Semmelweis és az EKE voltak. A SOTE az ELTE mellett az NKE-t is legyőzte, az egriek pedig az ELTE együttesét és az MEAFC-t gyűrték le. A miskolciak az NKE elleni győzelmükkel azért javítottak mérlegükön. A pénteki nap alapján azonban úgy tűnik, a SOTE és a címvédő EKE küzdhet meg a csoportelsőségért és döntőbe jutásért.

Szombaton folytatódnak a csoportküzdelmek. A lányoknál az egymás elleni mérkőzések alapján derül ki a győztes, fiúknál pedig a csoportmérkőzések után helyosztókra is sor kerül.

Kép forrása: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]