Megvan az első győzelem

Küzdelmes, végig izgalmas mérkőzésen szerezte meg az első győzelmét az ELTE BEAC. A csütörtök esti, első fordulóból bepótolt egyetemi rangadón 6-4-re sikerült fölülmúlni a Pécsi Tudományegyetem csapatát.

A mérkőzés nem is indulhatott volna jobban, hiszen rögtön az első percben megszerezte a vezetést a BEAC Péntek Levente találatával (1-0). A pécsi csapatnak nem szegte kedvét a gyors gól, pár perccel később már csak a kapufa akadályozta meg őket a gólszerzésben. Fokozatosan enyhe nyomást helyeztek a BEAC kapujára, aminek meg is lett az eredménye: a 6. percben Dobos Tamás egyenlített (1-1). A mérkőzést innentől a baranyaiak kezdték irányítani, ők jártak közelebb a gólhoz, sokszor csak a nagyszerűen védő Sajben Marcellon múlt, hogy nem vették át a vezetést. Az ELTE csapata főleg kontrákból veszélyeztetett, de sajnos csak a kapufáig sikerült eljutni. Tíz percnyi gólszünet után aztán a Pécs átvette a vezetést: egy kapuskidobás után került Varga Tamás elé a labda, akinek a labdája szerencsétlenül begurult a kapuba (1-2). Ám a PTE PEAC nem sokáig örülhetett a vezetésnek, hiszen alig egy percre rá egy gyors kontra után lőtt hatalmas gólt Kovácsfi Barna (2-2). A félidő végén még a PTE előtt adódott nagy helyzet, ám csak a kapufát sikerült eltalálni.

cof

Összességében kiegyenlített volt az első félidő, talán a PEAC előtt adódott több lehetőség, ám az ELTE kapusa remekül védett. A mieink főleg kontrából veszélyeztették a kaput.

A második félidő ugyanúgy kezdődött mint az első. Árendás Tamás már az első percben megszerezte a BEAC-nak a vezetést egy szépen végigvitt támadás után (3-2). A 23. percben a feljövő Sajben Marcell került nagy helyzetbe: a pécsi védő elég komikusan elmozgott előle így, talán a kapusunkat a legjobban meglepve, nagy lehetőség adódott a gólszerzésre, ám sajnos fölé ment a labda. A mérkőzés lüktetőbb, küzdelmesebb lett második játékrészben, egyik csapatnak sem sikerült a másik fölé nőnie. A 25. percben aztán nagy lépést tett a BEAC a győzelemért, mikor Szabó Dávidnak sikerült gólt szereznie (4-2). Ám a pécsi csapat nem adta fel, előbb Kőnig Bálint találatával jöttek vissza a meccsbe (4-3), majd egy kapu előtti kavarodás után Kovács Attila egyenlített (4-4). De hiába minden erőfeszítés, alig egy perc múlva Soltész Miklós visszavette a vezetést: gyönyörűen cselezte be magát a védők mögé és szépen pöccintett a kapuba, 5-4 ide. A maradék mindegy hét perc már inkább az idegek harca volt. A pécsi csapat átvette az irányítást és hatalmas nyomást helyezett a BEAC kapujára.

dig

A csarnok megtelt feszültséggel, az ELTE próbálta tördelni a játékot, sokszor a szabálytalanságtól sem visszariadva, a PTE pedig mindent megtett az egyenlítő gólért. Az utolsó három percben vészkapusra váltottak, így eggyel többen támadhattak, viszont üres maradt a kapujuk. A másodpercek nagyon lassan teltek, látható volt az arcokon hogy mindenki nagyon várja már a meccs végét. A játékosok össze is szólalkoztak párszor, Béni Zoltánt ki is állította a padról a játékvezető. Aztán 19 másodperccel a vége előtt eljött a feloldozás. Egy labdaszerzés után Szini László emelt rá az üres kapura, és hiába igyekezett a kapus, a labda bepattogott a hálóba (6-4). A mérkőzés lefújása után látható volt az arcokon a megkönnyebbülés, hiszen ezzel megvan a szezon első győzelme.

Reméljük ez kirántja a fiúkat a gödörből, és a következő, Piliscsaba elleni meccsen is sikerül itthon tartani a három pontot.

                                                          

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]