Ezt inkább gyorsan felejtsük el…

A második negyedben öt percig harcoltak, a mérkőzés többi részében azonban mélyen tudásunk alatt játszottunk a BEAC játékosai, így a reméltnél nagyobb arányú vereséget szenvedtek.

Szép védekezéssel és Judie illetve Mau pontjaival 4-3 volt az előny, ám Hegedűs-Őri hátára vette a vendégeket, és egymaga 8 pontot szórt, ezzel pillanatok alatt zalai előnyt mutatott az eredményjelző (4-8). Flóra szép passza talált utat Judie-hoz (6-8), de utána a vendégek sorozatban 6 pontot szereztek, jött is Balogh Bubu időkérése (6-14). Mau szép triplát dobott, de sajnos a védekez továbbra sem volt elég kemény, így nem tudtak a lányok közelebb lépni (9-18).  Orsó vette át a zalai pontgyáros szerepét, 7 pontot szórt három perc alatt, így egyre távolabb kerültek a vendégek (13-25). Bosszantóan sok helyzetet hagytunk ki támadásban, Brukholder pedig az első negyed utolsó pillanataiban dobott kiszorított helyzetből tempót, így sok-kevés állt az eredményjelzőn 10 perc után (13-27).

Fotók: BEAC/Girgász Péter
BEAC Újbuda – ZTE NKK

Nem indult jól a második negyed sem, Horváth dobott tempót, míg a BEAC az alapról sem tudta bedobni a labdát. Suppi labdaszerzés utáni ziccere jelentette az első pontokat a második negyedben, Petra szép tempója után pedig zalai időkérés jött (17-29). Nagy Dóra rögtön triplát dobott (19-32), Balogh Bubu pedig folyamatosan forgatta a csapatot, hogy megtalálja azt az ötöst, ami a legjobban működik. Mau két triplájával és egy 8-0-ás sorozattal jöttek vissza tíz ponton belülre (25-32). Végre elkezdtek harcolni és keményebben védekezni – Fannitól láttunk harcos momentumokat védekezésben, Suppinak pedig bár támadásban nem ment, a palánk alatt fontos labdákat gyűjtött be. A félidő közepén Mau dobta be a harmadik tripláját és amikor Petra tempója is beesett, lőtávolban kerültek (32-38). Innen viszont már csak a ZTE tudott pontot szerzeni, két eladott labda jött csak, így a félidőben ismét tízen pont felett volt a különbség (32-43).

 

Öt percet kellett várni a negyed első hazai pontjaira, majd Suppi ziccere is beszédült (36-50). Innentől aztán teljes rövidzárlat következett támadásban, sorra adták el a labdákat, választották a rosszabbnál rosszabb megoldásokat, az eladott labdákból és a beütött faultokból pedig a ZTE folyamatosan tudta növelni a különbséget. A harmadik negyedben mindössze 4 pontra volt képes a BEAC, így az utolsó játékrészben már csak abban lehetett reményekdni, hogy sikerül egy kicsit kozmetikázni az eredményen (36-60).

Flóra büntetőből szerezte az első pontot a záró negyed elején, Keys 6 pontjával azonban tovább nőtt a zalaiak előnye (37-66). Mau 10 perc után szerezte az első mezőnykosarat (41-66), de a támadójáték leginkább az eladott labdákból állt. Bár az utolsó negyedet végül megnyerték a hazaiak (13-12), a 20 eladott labda és a 28 százalékos mezőnybeli dobóteljesítmény nem vezethetett máshoz, mint a nagyarányú vereséghez.

Ezen az estén egyedül talán a lányokat az utolsó pillanatig lelkesen buzdító gyerekcsapatot illeti dicséret.

Balogh Judit: Erre csak egy gyógyír van: pálinka.

Gáspár Dávid: Gratulálok a lányoknak, de gratulálok a BEAC-nak is, mert nem vehettük félvállról a mérkőzést, főleg az első félidőben maximális erőbedobásra késztettek minket. Természetesen örülünk a győzelemnek.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]