Egyetemi rangadóval zárták a szezont futsalosaink

Május 30-án, a futsal NB II Nyugati csoportjának 30., utolsó fordulójában szomszédvári rangadót rendeztek a Bogdánfy úti sportcsarnokban: az ELTE-BEAC a BME legjobbjait fogadta.

beac_akcióképHétfőn este annak ellenére is népes szurkolósereg előtt kezdődött a két egyetem legjobbjainak összecsapása, hogy a mérkőzés kimenetelétől függetlenül már egyik csapat sem tudott előrébb lépni, vagy hátrébb esni a tabellán.

A papírformának megfelelően vendégalakulat lépett fel támadólag, így a hazai kapuban Sajben Marcellnek több védést is bemutatott az első percekben. Azonban hiába szögezte szinte a kapujához a BEAC-ot a BME, az első igazi helyzet a hazaiak előtt adódott: a 6. percben pazar akció futott végig a bal oldalon, melynek végén Gáspár Dávid ugyan átemelte a kapust, a labda a jobb oldali kapufa mellett elhagyta a játékteret.

Két perccel később Sajben a kapujából egészen a félpályáig merészkedett előre, és ha már ott volt lőtt is egyet, próbálkozását azonban a vendégek búcsúzó kapusa, Dr. Varró Dániel lábbal hárította, az ellentámadásnál pedig már a hazai kapusnak kellett kiszednie Szigeti Alex távoli lövését a bal alsó sarokból. Sőt ezután Sajbennek szinte azonnal újabb bravúrt kellett bemutatni, így Kénoszt Ferenc, a hazaiak vezetőedzője ki is kérte az idejét, hogy megnyugtassa játékosait.

Ez úgy tűnt, azonnal gólban mutatkozik meg a hazaiaknál, ám Soltész Levente jobb oldali lapos beadását Eőri János a kapu torkából mellé passzolta, ezt pedig a BME azonnal megbosszulta: a 14. percben egy szemet gyönyörködtető egyérintős akció végén, egy sarokkal lekészített labdát Sápi Márton a jobb felsőbe vágott (0–1).

A gól után előbb Mudra Ákos, majd Árendás Tamás kísérletezett, ám előbbi bombáját lábbal védte, utóbbi próbálkozását pedig a léc fölé tornázta Varró. Az első félidő hajrájában azonban nem jött össze az egynlítés, sőt a vendégek újra fölénybe kerültek, de a kapufa kétszer is kisegítette a mieinket: a 18. percben Fodor Bálint találta el éles szögből, majd Csernai Gábor félfordulatból leadott lövése, pattant a bal oldali kapufáról kifelé, így a csapatok egygólos vendégvezetéssel vonultak a pihenőre.

A szünet utáni első helyzet az ELTE-s fiúk előtt adódott, ám Soltész közeli lövését kivágták a gólvonalról, majd a másik oldalon a második félidőre a hazai kapuba beálló Kinde Gergely védte lábbal Oláh Dániel kissé balról leadott bombáját. A 23. percben azonban már neki sem volt esélye, miután egy jogosan megítélt szabadrúgást Palásthy István hét és fél méterről, elementáris erővel a jobb felső sarokba zúdított (0–2).

beac_akció2A kétgólos előny ellenére a BME még feljebb kapcsolt, már a BEAC térfelén megkezdte a letámadást, ami szemmel láthatóan nem ízlett a mieinknek. A szorításból igazán a 25. percben sikerült először kiszabadulni, ekkor Béni Zoltán került szerencsésen helyzetbe, ám nyolc méterről rosszul találta el a labdát, amely így elpattogott a kapu mellett. Egy perccel később már jóval közelebb kerültünk a szépítéshez, de Árendás Tamás a bal oldali kapufát trafálta telibe.

A folytatásban becsülettel ment előre a BEAC, ám a játékosok egyre többet szabálytalankodtak mindkét oldalon, így nem alakulhatott ki folyamatos játék, nehéz volt újra felpörgetni az iramot. Nem csoda, hogy a 34. percben a vendégek, majd egy perccel később a hazaiak is időt kértek, így a csapatok kétszer rápihenhettek az utolsó öt percre.

Ez egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban, hiszen a 36. percben egy támadáson belül kétszer is csak hajszálnyira voltak a harmadik góljuktól: egy szöglet után előbb Dudás Dániel, majd a kipattanóból Fodor Bálint is a kapufát találta telibe. Ez azonban nem szegte kedvét a BME-s srácoknak, akik egy perccel később már ténylegesen megszerezték a harmadik találatukat: Palásthy volt nagyon harcos a jobb oldalon, így a tétovázó védők és kapus között középre passzolhatott, ahol Fodor Bálint érkezett a legjobb ütemben, és az üres kapuba helyezte a labdát, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát (0–3).

Az utolsó percekben még Szigeti Alex lövése egy blokkoló hazai játékosról a kapufára pattant, gólt azonban a mieink szereztek, miután harminc másodperccel a vége előtt Gáspár Dávid balról középre varázsolta a labdát, ott pedig Béni Zoltán közelről a hálóba emelt (1–3), megszerezve ezzel a BEAC teljesen megérdemelt becsületgólját.

beac_végeÍgy ami már a mérkőzés előtt is biztos volt, az a 3–1-es vendégsiker után hivatalossá is vált: az ELTE-BEAC a 8. helyen végzett az NB II Nyugati csoportjának 2015–2016-os szezonjában, míg BME a 3. helyen, bronzérmesként fejezte be a bajnokságot.

Az ELTE Online csapata ezúton is gratulál mindkét csapat egész éves teljesítményéhez!

ELTE-BEAC–BME Futsal Club 1–3 (0–1)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Leél-Őssy Ádám, Török Zsolt, Kiss Gergő
BEAC: Sajben Marcell – Mudra Ákos, Káplár Tamás, Soltész Levente, Árendás Tamás. Cserék: Kinde Gergely (k), Máthé Márk (k), Gáspár Dávid, Eőri János, Béni Zoltán, Nagy Szilárd, Kovácsfi Barna. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc
BME: Dr. Varró Dániel – Szigeti Alex, Dudás Dániel, Fodor Bálint Dániel, Csernai Gábor László. Cserék: Unger Miklós, Oláh Dániel, Sápi Márton, Fazekas Bálint, Palásthy István, Kalocsay Károly, Barna Zsombor Bence, Kiss Benjámin, Huszár Krisztián. Edző: Fritz Balázs
Gólszerző: Béni (40.), ill. Sápi (14.), Palásthy (23.), Fodor B. (37.)

Fotók: Nagy Ádám Zoltán (A mérkőzésről készült további képeket ide kattintva böngészhetitek.)