Jön a hetedik KEK!

Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelynek 2016. március 4-5 között a BEAC sportcsarnoka és műfüves pályái adnak otthont. Az évenként megrendezésre kerülő torna – kiegészülve a révkomáromi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi KEK-állomásokkal – lehetőséget ad arra, hogy a felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

A viadal a kezdetek óta a határokat átívelő magyar közösségek erősítését szolgálja, a sportot, a futsalt eszközként felhasználva, és ez idén sem lesz másképp; Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból, valamint a Kárpátaljáról is érkeznek csapatok Budapestre. A VII. KEK az elmúlt évek tornáihoz hasonlóan ráadásul nemcsak az aktív egyetemistákat célozza meg, hanem mintegy társrendezvényként az Alumni Kupán az öregdiákok versengését is nyomon követhetjük, illetve a cheerleaderek idén harmadjára mérik össze tudásukat a Cheer MEFOB-on. A március 3-án, csütörtökön tartandó megnyitóra a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) támogatásával a KözGardenben kerül sor, és a sorsolás, a csoportbeosztások elkészítése után itt lesz az első alkalom a kötetlen beszélgetésre, vagy épp vérmérséklettől függően akár a küzdelmekre felkészítő nedűk elfogyasztására is.

Kiderült mára az is, hogy a rendezvény szerves részévé vált jótékonysági akcióval ezúttal a Kárpátalján, Karácsfalván található Sztojka GK Líceumot támogatjuk – az intézményről hamarosan részletesebben is olvashatnak. Örömünkre szolgál, hogy évről-évre egyre többen állnak védnökként a rendezvény mellé. 2016-ban dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Potápi Árpád János államtitkár, Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke és Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is már biztosan védnöke a VII. KEK-nek. Szakmai támogatóink sorát gyarapítja a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a színvonalas játékvezetést garantáló Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) való sikeres együttműködés a hivatalos megnyitó helyszínének biztosítása mellett a nyereményekben – EFOTT hetijegyek – nyilvánul meg. Az idei rendezvény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága, a szervező pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

A résztvevő csapatok:

II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, Beregszász

MTTK Stars, Szabadka

Selye János Egyetem, Révkomárom

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda

Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem, Marosvásárhely

Sixty-Nine, Kolozsvár

Góbék, Kolozsvár

No Name, Székelykeresztúr

Széchenyi István Egyetem, Győr

Debreceni Egyetem, Debrecen

Testnevelési Egyetem, Budapest

Budapesti Corvinus Egyetem, Bp.

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bp.

Budapesti Műszaki Egyetem, Bp.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Bp.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Bp.

 

forrás: kek.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]