Vereséggel felérő döntetlen

A szokásos hétfői esti időpontban, 20:00-tól a Bogdánfy úti BEAC csarnokban fogadta csapatunk az Alba Régia Futsalt. Hazai körülmények között, a foghíjas kerettel érkező móri illetőségű csapatot illett volna lelépni. Illett volna.

Ahogyan az a meccs egészéről elmondható, az első perctől kezdve az ELTE dominált, ennek is köszönhetően alig több mint két perc játék után már vezetést is szerzett a csapat Gallatz révén. Ezután sem változott a játék képe, a nem túl nagy iramú mérkőzésen a móriak visszaálltak és hagyták, hogy a BEAC irányítsa a játékot, ebből igyekeztek kontrákat vezetni azt pedig lövésekkel befejezni. Egy ilyen szituáció eredménye volt az egyenlítő gól is, amelyet az ötödik percben jegyezhettünk fel. A váratlan góltól fellelkesedett az Alba, az ELTE zavarodottságát kihasználva pedig át is vették a vezetést. A félidő vége előtt Péntek kétszer is egalizált, így a szünetre 3-3-as eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A szokásostól eltérően a második félidő elején nem maradt bent a BEAC az öltözőben, sőt Breuer védhetetlen bombájával pedig újra az ELTE-nél volt az előny. A második játékrészre teljesen elfáradó móri együttes hálóját ötödik alkalommal Demeter zörgette meg, ezután pedig mindent elárul a játék képéről, valamint az ellenfél hozzáállásáról, hogy Kinde kapus miután az átvezette a pályán a labdát 6 méterről lőhetett kapura. Ezek után aligha gondolta bárki is a csarnokban, hogy a meccs vége nem hazai győzelem lesz, de végül még is pont osztozkodás lett, amely egyértelműen a vendégeknek hízelgő, még akkor is, ha a meccs utolsó pillanataiban az ELTE kapusának még bravúrokat is kellett bemutatnia, hogy legalább az egy pont megmaradjon.

Nem a hétfői volt az egyetlen ELTE érdekeltségű futsal program a héten. A folyatatás szombaton érkezik, ugyanis délután U20-as csapatunk hazai környezetben fogadja ellenfeleit az első fordulóban, a kupa rendszerű bajnokságban, majd este a női csapat játszik szintén a Bogdánfy úton az AC Villám-Geobusz ellen.

 

ELTE-BEAC – Alba Régia Fustal 5:5

ELTE-BEAC: Kinde, Molnár, Gallatz, Árendás, Eőri, Breuer, Péntek, Jung, Béni, Gáspár, Nagy, Benedek, Demeter, Káplár

Edző: Kénoszt Ferenc

Alba Régia Futsal: Walczer, Hanh, Balogh, Végvári, Dopuda, Perina, Fojtyik, Szabó

 

Fotó: Nagy Ádám Zoltán, a galériát facebook oldalunkon találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]