Teszteld te is álló- és tájékozódási képességed!

Október 6-án fél háromtól, immár hatodik alkalommal rendezik meg az ELTE Kampusz Tájfutó Versenyt, amelynek célja a sportág népszerűsítése az egyetemi hallgatók körében. A szervezők nemcsak az ELTE-s sportbarátokat, hanem a minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az ELTE Lágymányosi Kampusz Északi Tömbjének északi kapujánál.

A tájfutás, vagy teljes nevén tájékozódási futás a futósportok egy hazánkban is közkedvelt fajtája, amelynek lényege, hogy a versenyzők – térkép és tájoló segítségével – a kijelölt ellenőrzőpontokat érintve, minél rövidebb idő alatt teljesítsék az előre kijelölt pályát.

Ezt BEAC tájfutó szakosztályának szervezésében most ti is kipróbálhatjátok a VI. ELTE Kampusz Tájfutó Versenyen. Az első futók fél háromkor indulhatnak az Északi Épület északi kapujától, de rajtolni egészen fél hatig van lehetőségetek. Fontos információ, hogy a megadott sorrendben megtalált ellenőrzőpontokon, a verseny előtt kapott chipet hozzá kell érinteni az ott található dobozokhoz, amelyek hang- és fényjelzést adnak a sikeres pontérintéskor.

Az indulók két különböző hosszúságú pálya közül választhatnak. A rövidebb két kilométer hosszúságú, míg a bátrabbak a 3,4 kilométeres útvonalon tesztelhetik tájékozódási képességüket.

ELTE-s hallgatók számára a részvétel ingyenes, míg a további indulóknak 300 forint nevezési díjat kell fizetniük a helyszíni regisztráció alkalmával.

További információkért és a versenykiírásért látogassatok el az esemény Facebook oldalára!

Futócipőket és térképeket előkészíteni, és már indulhat is a verseny!