Az ELTE leggyorsabb napja – közeleg a XXIX. 5vös 5km

Szeptember 29-e a legtöbb ELTE-s sportbarát számára kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis ezen a napon fog elrajtolni a XXIX. 5vös 5km futóverseny, ami ebben a félévben egy kis változtatáson is átesett. Az előző években a szervezők nagyobb hangsúlyt fektettek a tematikus versenyekre, most egy jóval puritánabb rendezvénnyel készülnek, ahol a fő hangsúly a gyors eredményhirdetésen lesz.

Az első verseny még 2000. május 12-ei Eötvös napon indult útjára, körülbelül 100 résztvevővel. Mára az előzetes jelentkezők száma átlépte a bűvös ezres határt, így nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapest egyik legnagyobb utcai futóversenyét az ELTE körül rendezi meg ELTE TTK HÖK , az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány és az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub.

Előzetes nevezésre szeptember 26-án éjfélig van lehetőségetek, de természetesen a helyszíni regisztráció is működni fog, erre a verseny napján 14:00-tól 16:00-ig van időtök. Érdemes azonban előre leadni az indulási kérelmeteket, mivel így már 28-án átvehetitek a rajtcsomagot az ELTE Hallgatói Alapítványban (Déli Tömb, 00.734-es szoba). A sérülések megelőzése végett a közös bemelegítés mindenkinek javasolt, a rajtnál 16:45-kor az ELTE-Aerobik csapatának frontembere, Varga Réka fogja vezényelni.

A verseny színvonalát mutatja, hogy az eddigi teljesítők között megtaláljuk az olimpiai bajnok Szilágyi Áront és Kovács Antalt, a világbajnok Talmácsi Gábort és Simicskó István jelenlegi honvédelmi minisztert.

A pontos pályaleírásért érdemes felkeresni a hivatalos honlapot, az esemény Facebook oldalán pedig nyereményjátékban is részt vehettek.

Futócipőket izzítsátok, találkozunk a rajtnál!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]